Takaisin

Michele Chiarlo

Piemonten arvostetuimpiin tuottajiin ja viinipersoonallisuuksiin kuuluva Michele Chiarlo seurasi isänsä jalanjälkiä perustaessaan nimeään kantavan viinitalon vaimonsa Giuseppinan kanssa vuonna 1956. Calamandranassa toimivassa perheyrityksessä työskentelevät nykyisin myös perheen pojat Alberto ja Stefano. Alberto vastaa myynnistä ja markkinoinnista, Stefano viinitarhoista ja tuotannosta. Monferratossa, Langassa ja Gavissa sijaitsevat 110 hehtaarin viinitarhat tuottavat suurimman osan viinin valmistuksessa käytetyistä rypäleistä. Viineistä noin puolet menee vientiin. Michele Chiarloa pidetään innovatiivisena tuottajana, joka mm. ensimmäisenä toi viinien valmistukseen niin kutsutun malolaktisen käymisen, jonka ansiosta viineistä tulee helposti lähestyttäviä myös nuorina. Chiarlon filosofian mukaan viinien menestys perustuu vain ja ainoastaan jatkuvan korkean laadun ylläpitämiseen läpi koko tuotantoprosessin. Perinteisesti Barbera, Grignolino ja Dolcetto – viinien tuottajana tunnettua Michele Chiarloa arvostetaan tänä päivänä erityisesti punaviini Barolon ja valkoviini Cortese di Gavin tuottajana.