Viinitila sai alkunsa 2014 ja tunnetaan Nizza D.O.C.G. appellaatiosta, jossa tuotetaan laaja kirjo tyylikkäitä Barbera rypäleestä valmistettuja viinejä. Astissa sijaitseva Monferraton alue on hyvin rajoitettu, siihen kuuluu vain 18 viinikuntaa ja La Court Barberaa tuotetaan pienesti, vain 70 quintalia eli 7000kg per sato.
Viini on täyteläisen elegantti ja ryhdikäs, toisaalta raikas ja kuitenkin jälkimaku on samettisen pehmeä.
La Court Cru on osa "V.I.V.A. "Sustainable Wine" projektia, jossa Michele Chiarlo seuraa ja parantaa tilan omaa ympäristöllistä vaikutusta ja kestävää kehitystä koko tuoteketjun läpi.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Astian hiekkamaaperä, rypäleet saavat runsaasti aurinkoa (kaakosta lounaaseen) 250m meren pinnan yläpuolella
Valmistus
Tynnyrissä vähintään vuoden kypsytys mitä seuraa vähintään 18 kuukauden ajan pullokypsytys.
Väri
Rubiininsävyinen
Tuoksu
Tumman kirsikkainen, paahteinen, runsas, intensiivinen, elegantti, kaakaon ja kahvin vivahteilla
Maku
Runsas tammisuus kohtaa tumman suklaan, erittäin hyvä rakenne, samettinen, pitkä, silkkinen viimeistely
Ruokasuositus
Sienipasta, paahdettu vasikka, kypsytetyt juustot