Luonteikas luomuxarello akaasiatynnyristä
Kompleksinen ja luonteikas, yhden tarhan Xarello on kypsynyt osittain akaasiatynnyreissä ja osittain ovaaleissa betonitankeissa. El Fanion tarha on kivikkoista maaperää, ja köynnösten juuret pureutuvat syvälle maaperään. Viinin aromimaailma ilmentää sen kasvuympäristöä: timjamin ja rosmariinin voi arvata kasvavan köynnösten ympärillä.
Tuottaja
Kasvuympäristö
El Fanio tarha sijaitsee Penedesissä, Ordalin vuoristoisissa maisemissa 300 metrin korkeudessa. Maaperä on kivistä, ja köynnökset kasvavat ilman sidontaa "bush vine"- tyylillä. Tarha on istutettu vuonna 1948.
Valmistus
Käsinkorjatut rypäleet. Alkoholikäyminen luonnollisilla hiivoilla, kypsytys hiivasakan päällä betonimunassa ja akaasiatynnyreissä 8 kuukauden ajan.
Väri
Lämpimän sitruunan keltainen kultaisilla vivahteilla
Tuoksu
Persoonallisessa viinissä on monta tuoksukerrosta: tarhoilta tuleva yrttisyys, villihiivojen luonteikkuus, akaasiatynnyrin aromaattisuus sekä pitkän hiivasakkakypsytyksen tuoma voimainen tai leivonnaisten pehmeys.
Maku
Kermainen suutuntuma yhdistyy kukkaisiin ja yrttisiin aromeihin. Mieleen tulevat myös appelsiininkukat ja fenkoli.
Täyteläinen valkoviini, jossa raikas napakka hapokkuus,