Hienostunut, raikas ja aromaattinen
Villa Sparinan viinitila ostettiin Moccagatta-perheen toimesta 1970-luvun lopulla, kauan ennen kuin kukaan olisi voinut kuvitella, kuinka suosituksi italialainen valkoviini kasvaisi seuraavien vuosikymmenien aikana.
Villa Sparinan viinitarhat levittäytyvät yli 70 hehtaarin alueelle Gavin alueen pohjoisosaan, missä maaperä vaihtelee savisesta soraiseen, tehden valkoviineistä runsaan makuisia valtavalla kypsytyspotentiaalilla) , jotka ovat ihanteellisia runsaan makuisen valkoviinin tuotantoon valtavalla kypsytyspotentiaalilla.
Viinitarhat sijaitsevat 250-300 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella. Siellä köynnökset saavat nauttia Välimeren merellisestä vaikutuksesta, ajomatkaa meren äärelle onkin vain noin tunnin verran.
Viinitalo käyttää Cortese-rypäleitä monissa eri viineissään. Näitä ovat muun muassa noin 30 vuotiaista vanhoista viiniköynnöksistä peräisin oleva Cortese-sekoite, runsaampi ja samalla ikääntymiskykyinen Gavi Monterotondo 40-vuotiaista köynnöksistä ja 30 kuukautta hiivasakan päällä kypsytetty kuohuviini.
Viinitalo kasvattaa ja valmistaa myös Barbera-rypäleitä. Näistä esimerkkinä raikkaamman tyylin omaava, ruostumattomassa terästankissa valmistettu 100-prosenttinen Barbera sekä 100 %:sti Barbesta valmistettu rikkaampi barrique-kypsytetty cru, joka tunnetaan myös nimellä Rivalta.
Viinikellari tunnetaan myös ainutlaatuisesta ja erottuvasta pullomuodostaan, joka sai inspiraationsa vanhasta pullosta, joka löydettiin tilan historiallisesta kellarista.
Wine Enthusiast kruunasi Villa Sparinan "European Winery of the year" tittelillä vuonna 2021.
Kirkkaan keltaisen värinen viini tuoksuu herkän kukkaiselta ja persikalta. Täyteläinen, kypsä pehmeä maku on hienostunut ja aromaattinen.
Viinipullon on suunnitellut Giacomo Bersanetti, joka sai inspiraationsa antiikkisesta vaasista. Vaasi löytyi kun taloa remontoitiin. Pullon muoto ja väri on uniikki ja moderni, entisaikojen hengessä.
92/100, VertdeVin
Viinilehti
Tuottaja
Kasvuympäristö
Rypäleet kasvavat 250-300 metrin korkeudessa, etelä / lounas suunnassa. Köynnökset ovat keskimäärin 30-vuotiaita. Tarhojen maaperä on savea ja merkeliä. Rypäleet poimitaan syyskuun lopussa ja lokakuun alussa.
Valmistus
Viini käy lämpökontrolloiduissa terästankeissa.
Väri
Kirkas keltainen
Tuoksu
Herkän kukkainen, persikkainen, aavistus salviaa ja sitrusta
Maku
Täyteläinen, kypsän pehmeä, hienostunut, hennon sitruksinen ja aromaattinen
Ruokasuositus
Äyriäiset, kala, pasta ja erilaiset kasvisruoat