Villa Sparinan viinitila ostettiin Moccagatta-perheen toimesta 1970-luvun lopulla, kauan ennen kuin kukaan olisi voinut kuvitella, kuinka suosituksi italialainen valkoviini kasvaisi seuraavien vuosikymmenien aikana.
Villa Sparinan viinitarhat levittäytyvät yli 70 hehtaarin alueelle Gavin alueen pohjoisosaan, missä maaperä vaihtelee savisesta soraiseen, tehden valkoviineistä runsaan makuisia valtavalla kypsytyspotentiaalilla) , jotka ovat ihanteellisia runsaan makuisen valkoviinin tuotantoon valtavalla kypsytyspotentiaalilla.
Viinitarhat sijaitsevat 250-300 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella. Siellä köynnökset saavat nauttia Välimeren merellisestä vaikutuksesta, ajomatkaa meren äärelle onkin vain noin tunnin verran.
Viinitalo käyttää Cortese-rypäleitä monissa eri viineissään. Näitä ovat muun muassa noin 30 vuotiaista vanhoista viiniköynnöksistä peräisin oleva Cortese-sekoite, runsaampi ja samalla ikääntymiskykyinen Gavi Monterotondo 40-vuotiaista köynnöksistä ja 30 kuukautta hiivasakan päällä kypsytetty kuohuviini.
Viinitalo kasvattaa ja valmistaa myös Barbera-rypäleitä. Näistä esimerkkinä raikkaamman tyylin omaava, ruostumattomassa terästankissa valmistettu 100-prosenttinen Barbera sekä 100 %:sti Barbesta valmistettu rikkaampi barrique-kypsytetty cru, joka tunnetaan myös nimellä Rivalta.
Viinikellari tunnetaan myös ainutlaatuisesta ja erottuvasta pullomuodostaan, joka sai inspiraationsa vanhasta pullosta, joka löydettiin tilan historiallisesta kellarista.
Wine Enthusiast kruunasi Villa Sparinan "European Winery of the year" tittelillä vuonna 2021.
Tämä sivusto on optimoitu uusimmille selaimille ja puhelimille. Emme voi taata, että kaikki ominaisuudet toimivat vanhemmilla selaimilla ja puhelimilla.