Barbera -taiturina tunnetun Coppon viinitalon “parempi arkiviini”.
Campo del rosso, eli "punapään pelto", vääntyy Piemonten murteella Camp du Roussiksi. Nimi on kunnianosoitus tarhojen ensimmäiselle omistajalle, joka oli punahiuksinen, lapsia pelottanut mies.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Köynnökset kasvavat savi- ja kalkkipitoisilla mailla Etelään ja Lounaaseen katsovilla tarhoilla Astin eteläosassa. Rypäleet korjataan käsin.
Valmistus
Viiniä on kypsytetty 12 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä ja 4 kuukautta pullossa.
Väri
Rubiininpunainen
Tuoksu
Kirsikkainen, nahkaa ja mausteita
Maku
Täyteläinen, kirsikkainen, marjaisa ja runsaan hapokas viini.
Ruokasuositus
Kokeile runsaiden pastojen tai tattirisoton kanssa.