Malborough’n raikas, mineraalinen ja yrttiarominen sauvignon blanc on mainio kumppani kepeille yrttipiiraille ja grillikaloille!
”Kei puta te Wairau” – siellä, missä pilvessä on reikä – on maorien kuvaus paikasta, jossa nykyään lukuisat viinitarhat nauttivat pitkistä aurinkotunneista, lämpimistä kuivista päivistä, mutta viileistä illoista ja öistä. ”Nau Mai” tarkoittaa tervetuloa, ja samoin toivotamme me Uuden-Seelannin Malborough’sta saapuvan, tyylikkään aromikkaan sauvignon blancin tervetulleeksi Suomeen!
Malborough’n alue nousi kuuluisuuteen 1980-luvulla, kun sen raikkaan mineraaliset sauvignon blancit nostivat Uuden-Seelannin laatuviinimaiden joukkoon. Eteläsaaren koillisnurkassa sijaitseva alue vastaa nykyään 2/3 koko maan viinituotannosta, ja viinit ovat kysyttyjä ympäri maailman.
Nuoren viinialueen etu on siinä, että uusinta teknologiaa on voitu hyödyntää alusta lähtien. Mitä paremmin rypälemehua onnistutaan suojelemaan hapelta ja epäsuotuisilta bakteereilta mekaanisin keinoin, sitä vähemmän on tarvetta lisä- tai apuaineille.
Keskivaalea vihertävänkeltainen viini tuoksuu runsaan aromaattiselle: mustaherukanlehdet, lime, sitruunamelissa ja vastaleikattu ruoho ovat tyypillisiä Sauvingon Blancin aromeja. Suussa kuiva, ryhdikkään hapokas ja keskitäyteläinen kokonaisuus jatkaa tuoksun linjoilla, ja jälkimaussa häivähtää hieman vihreää paprikaa ja tyylikästä mineraalisuutta. Laadukas sauvingon blanc esimerkiksi foliokalalle, parsalle ja yrteille, vuohenjuustosalaatille, ravuille ja kalatartarille!
Tuottaja
Kasvuympäristö
Uusi-Seelanti, Malborough
Valmistus
Malborough’n alue nauttii runsaista aurinkotunneista, ja terästankeissa käyttäminen vaalii Sauvignon Blancin luonteikasta aromikkuutta. Viinit ovat parhaimmillaan nuorekkaan raikkaina.
Väri
Keskivaalea vihertävänkeltainen
Tuoksu
Mustaherukanlehdet, lime, sitruunamelissa ja vastaleikattu ruoho
Maku
Kuiva, raikkaan hapokas, keskitäyteläinen, mineraalinen, herukanlehtinen, yrttinen
Ruokasuositus
Parsa, foliokala yrteillä, ravut, yrttipiirakat