Pariisin Savoyn valinta
Calvadosta, yksi maailman hienoimmista väkevistä alkoholijuomista, on tuotettu Ranskan Normandian historiallisella alueella vähintään viiden vuosisadan ajan. Famille Dupont -perhetillla on 30 hehtaaria omenatarhoja Normandiassa, Pays d'Auge -alueen sydämessä. Tilalla valmistetaan siideriä, pommeauta ja calvadosia.
Kypsynyt vähintään viisi vuotta paahdetuissa 400 litran tammitynnyreissä, joista 25 % on uusia, varmistaen täyteläisen, mutta hienovaraisen makuprofiilin. Jokainen pullo täytetään tilauksesta, mikä takaa parhaan mahdollisen tuoreuden.
Daily Telegraph: "Pure pleasure." (Dec. 2015)
Sunday Times Magazine: "rich on the nose and pleasantly biting on the finish." (Feb. 2019)
Tuottaja
Kasvuympäristö
Ranska, Normandia, AC Calvados du Pays d’Auge
Valmistus
80 % bittersweet- ja 20 % sharp-omenalajikkeita. Murskaus ja puristus sekä välitön käyttäminen siideriksi. Tuplatislaus 6 kk asettumisen jälkeen. Kypsytys vähintään 5 vuoden ajan paahdetuissa 400 l tammitynnyreissä, joista 25 % on uusia.
Väri
Kullankeltainen
Tuoksu
Intensiivinen, mutta pehmeä. Paahteisen tammen, lakritsin, vaniljasokerin ja valkoisten hedelmien aromeja.
Maku
Makeahko ja pehmeä ensimaku, josta erottuu raikas omenaisuus. Maussa tuntuu myös vaniljaa, mantelia ja heinää.
Ruokasuositus
Tarjoillaan aperitiivina, juomasekoituksissa tai digestiivinä aterian jälkeen.