Moderni puolikuiva Crémant trendikkäältä Loiren laakson alueelta.
Rhonen Tain l’Hermitagessa viininviljelijäperheeseen vuonna 1799 syntynyt Jean Marie Calvet oli vasta 19-vuotias, kun hän päätti alkaa valmistaa viiniä omalla nimellään. Hän matkusteli pitkin Ranskan viinialueita opiskellen; ja vaikka hän asettuikin itse Bordeaux’hon, oli hänen kiinnostuksensa eri alueiden omalaatuisiin tyyleihin kuin ennustus: Nykyään Calvet tuottaa viiniä useilla klassisilla apellaatioilla Alsacesta Etelä-Ranskaan ja Burgundista Loireen.
Loiren alue Ranskassa on tunnettu monipuolisista ja korkealaatuisista viineistään. Se ulottuu pitkin Loire-jokea. Loiren laakso saa kiitosta viileästä ilmastostaan, joka vaikuttaa viinien happamuuteen ja raikkauteen. Alueella on myös rikas historia ja viehättävät maisemat, mikä lisää sen houkuttelevuutta viininharrastajien keskuudessa.
Calvet Crémant de Loire Extra Sec on valmistettu perinteisellä menetelmällä (Méthode Traditionnelle), samalla menetelmällä kuin samppanja. Se on sekoitus useita rypäleitä: 60 % Chenin; 15 % Cabernet Franc, 15 % Grolleau Noir, 4 % Chardonnay, 3 % Pinot Noir, 3 % Grolleau Gris.
Tuottaja
Valmistus
Käsinkeruu. Perinteinen viininvalmistusmenetelmä: käyminen kontrolloidussa lämpötilassa säilyttäen kuohuviinin tuoreuden. Kun viini on pullotettu, toinen käyminen 11 kuukautta. Kestää ikääntymistä 5-6 vuotta.
Väri
Vaaleankeltainen
Tuoksu
Sitrushedelmäinen, luumuinen, mineraalinen
Maku
Kuiva, hapokas, aprikoosinen, keltaluumuinen, omenainen, kypsän sitruksinen, kevyen mantelinen, mineraalinen
Ruokasuositus
Seurustelu, äyriäiset, salaatit, itämainen ruoka, pikkusuolaiset.
Appellaatio
AOP Crémant de Loire
Rypälelajike
60% Chenin; 15% Cabernet franc, 15% Grolleau Noir, 4% Chardonnay, 3% Pinot noir, 3% Grolleau gris
Alkoholipitoisuus
12,00 %
Sokeripitoisuus
15,00 g/l