Täyteläinen ja tummamarjainen
Zenato on perheomisteinen viinitalo, jonka Sergio Zenato perusti vuonna 1960. Nyt jo edesmennyt Sergio omasi vahvan vision alueen potentiaalista ja nykyisin taloa johtaa hänen lapset Nadia ja Alberto Zenato. Zenaton noin 70 hehtaaria käsittävät viinitarhat sijaitsevat Veneton maakunnassa Luganan ja Valpolicella Classicon parhailla alueilla, jossa Gardajärven ja vuoriston läheisyyden ansiosta vallitsee kasvuolosuhteille otollinen mikroilmasto. Tuotannon kiintopisteitä ovat Luganassa uniikista Trebbiano di Luganasta valmistettu valkoviini ja Valpolicellan alueella, Costalunga-tarhalta tulevat Amarone ja Ripassa. Zenaton viinifilosofia nojaa vahvasti oman alueen rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin sekä perinteen kunnioittamiseen, mutta myös jatkuvaan uudistumiseen ja laadun kehittämiseen. Zenaton viinit ovat kansainvälisesti arvostettuja ja viiniasiantuntijoiden ylistämiä.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Rypäleet tulevat Costalunga-tarhalta, joka on maaperältään pääosin kalkkikivi-moreenia ja savea.
Valmistus
Käsikeruu vain valikoiduista Corvina-rypäleistä. Keruu tehdään kahdessa eri vaiheessa: ensimmäinen syyskuun toisella puoliskolla, rypäleet asetetaan laatikoihin ja annetaan kuivua kahden kuukauden ajan, minkä jälkeen 20 päivän käyminen ja kypsytys ranskalaisissa tammitynnyreissä 24 kuukautta. Corvina, jota ei kerätä sadonkorjuun aikana, jätetään ylikypsytettynä kasvamaan kasviin lokakuun loppuun saakka, minkä jälkeen se käytetään ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä. Cresasso on näiden kahden käymisen sekoitus.
Väri
Syvä rubiininpunainen
Tuoksu
Tuoksussa herkullisia ja lumoavia punaisien marjojen ja mustikan vivahteita; intensiivinen, tumman kirsikkainen, kypsän luumuinen ja hilloinen, hieman balsaminen
Maku
Maku on täyteläinen, tumman kirsikkainen, tumman suklainen ja miellyttävän mausteinen. Pitkää jälkimakua siivittävät pehmeät tanniinit sekä raikas hapokkuus.
Ruokasuositus
Ihanteellinen grillattujen lihojen, paistien, riistan, makkaran ja salamin kanssa. Herkullinen kypsien juustojen kanssa.