Intensiivinen ja mineraalinen
La Chablisienne osuuskunnan tarina alkoi vuonna 1923, kun useat viininviljelijät pappi Balitrandin aloitteesta, liittyivät yhteen selviytyäkseen ajan taloudellisista vaikeuksista ja muista haasteista. Tänä päivänä osuuskunta valmistaa viinejä kaikista Chablis’n apellaatioista – Petit Chablista arvostettuun Château Grenouille Chablis Grand Cru:n. La Chablisienne tunnetaan laadukkaista viineistään ja on ainoa osuuskunta Chablissa. La Chablisienne nimi ja logon naishahmo ovat kunnianosoitus naisille, jotka ensimmäiset vuodet kannattelivat osuuskunnan viinien valmistusta.
Chablis'n viininviljelyalue on yksi Ranskan vanhimmista ja maailman tunnetuimmista alueista. Serein-joen molemmin puolin sijaitsevat viinitarhat ulottuvat 17 kunnan alueelle. Viinien ainutlaatuinen luonne juontuu "kimméridgien" -tyyppisestä maaperästä, joka koostuu kalkkikivestä ja sisältää runsaasti fossiileja. Tämä poikkeuksellinen maaperä, jota löytyy vain harvoista paikoista maailmassa, antaa alueen viineille niiden mineraalisuuden ja tyylikkyyden.
Kypsytyspotentiaali: 10 vuotta
Tuottaja
Kasvuympäristö
Rypäleet tulevat Chablis'n alueelta. Viinitarhojen keski-ikä: 50 vuotta.
Valmistus
Alkoholinen ja malolaktinen fermentaatio säiliöissä. Kypsyttäminen noin 12 kuukautta hienoilla hiivakannoilla, säiliöissä ja tammitynnyreissä.
Väri
Vaaleankeltainen
Tuoksu
Briossinen, voinen, vaniljainen, persikkainen, päärynäinen
Maku
Kuiva, raikas, briossinen, vaniljainen, mineraalinen, täyteläinen
Ruokasuositus
Riistalinnut, kampasimpukoita, tryffelijuusto, voimakas vuohenjuusto