Täyteläinen ja aromaattinen
La Chablisienne osuuskunnan tarina alkoi vuonna 1923, kun useat viininviljelijät pappi Balitrandin aloitteesta, liittyivät yhteen selviytyäkseen ajan taloudellisista vaikeuksista ja muista haasteista. Tänä päivänä osuuskunta valmistaa viinejä kaikista Chablis’n apellaatioista – Petit Chablista arvostettuun Château Grenouille Chablis Grand Cru:n. La Chablisienne tunnetaan laadukkaista viineistään ja on ainoa osuuskunta Chablissa. La Chablisienne nimi ja logon naishahmo ovat kunnianosoitus naisille, jotka ensimmäiset vuodet kannattelivat osuuskunnan viinien valmistusta.
Chablis'n viininviljelyalue on yksi Ranskan vanhimmista ja maailman tunnetuimmista alueista. Serein-joen molemmin puolin sijaitsevat viinitarhat ulottuvat 17 kunnan alueelle. Viinien ainutlaatuinen luonne juontuu "kimméridgien" -tyyppisestä maaperästä, joka koostuu kalkkikivestä ja sisältää runsaasti fossiileja. Tämä poikkeuksellinen maaperä, jota löytyy vain harvoista paikoista maailmassa, antaa alueen viineille niiden mineraalisuuden ja tyylikkyyden.
Kypsytyspotentiaali: 10 vuotta
Tuottaja
Kasvuympäristö
Viinin nimi La Sereine juontaa juurensa Chablista halkovan Serein joesta. Rypäleet ovatkin peräisin tarhoilta, jotka sijaitsevat lähellä jokea. Viinitarhojen keski-ikä: 30 vuotta.
Valmistus
Viini kehittyy yhteensä 12 kuukautta. Suurin osa viineistä kehittyy terästankeissa hiivasakkojen päällä 6 kuukautta, lisäksi vuosikerrasta riippuen 5-10 % viineistä kehittyy vanhoissa suurissa tammitynnyreissä 6 kuukautta. Kuuden kuukauden hiivasakkakypsytyksen jälkeen valmistetaan lopullinen sekoitus ja viinin annetaan harmonisoitua vielä 6 kuukautta terästankeissa.
Väri
Vaalean keltainen
Tuoksu
Aprikoosi, tuore manteli, mausteinen, vanilja, tonkapapu
Maku
Kuiva, keski hapokas, raikas, tamminen, mausteinen
Ruokasuositus
Kala, turska, kermainen juusto, kana, kalkkuna