La Chablisienne Chablis La Pierrelée

Luonteikas ja hienostunut

La Chablisienne osuuskunnan tarina alkoi vuonna 1923, kun useat viininviljelijät pappi Balitrandin aloitteesta, liittyivät yhteen selviytyäkseen ajan taloudellisista vaikeuksista ja muista haasteista. Tänä päivänä osuuskunta valmistaa viinejä kaikista Chablis’n apellaatioista – Petit Chablista arvostettuun Château Grenouille Chablis Grand Cru:n. La Chablisienne tunnetaan laadukkaista viineistään ja on ainoa osuuskunta Chablissa. La Chablisienne nimi ja logon naishahmo ovat kunnianosoitus naisille, jotka ensimmäiset vuodet kannattelivat osuuskunnan viinien valmistusta.  

 Chablis'n viininviljelyalue on yksi Ranskan vanhimmista ja maailman tunnetuimmista alueista. Serein-joen molemmin puolin sijaitsevat viinitarhat ulottuvat 17 kunnan alueelle. Viinien ainutlaatuinen luonne juontuu "kimméridgien" -tyyppisestä maaperästä, joka koostuu kalkkikivestä ja sisältää runsaasti fossiileja. Tämä poikkeuksellinen maaperä, jota löytyy vain harvoista paikoista maailmassa, antaa alueen viineille niiden mineraalisuuden ja tyylikkyyden.

Kypsytyspotentiaali: 10 vuotta

Tuottaja
Kasvuympäristö
Rypäleet tulevat Chablis'n alueelta. Viinitarhojen keski-ikä: 20 vuotta.
Valmistus
Alkoholinen ja malolaktinen käyminen terästankeissa. Kypsyttäminen noin 12 kuukautta hienoilla hiivakannoilla, säiliöissä ja tammitynnyreissä.
Väri
Valkokultan sävyinen
Tuoksu
Raikas, elegantti, keskittynyt, syvän mineraalinen
Maku
Kuiva, hedelmäinen, suolainen, mineraalinen
Ruokasuositus
Juusto
Kala
Kana
Kalat, miedot juustot, vuohenjuusto, kana
Maa
Ranska
Alue
Bourgogne
Appellaatio
AC Chablis
Alkoholipitoisuus
12,50 %
Sokeripitoisuus
1,50 g/l
Happopitoisuus
5,50 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti