Château Roubine Cuvée Premium Rouge

Voimakas Provencen "Cru Classé" punaviini
Luomu
Vihreä valinta

Château Roubine on paitsi yksi Ranskan vanhimmista viinitiloista myös yksi niistä 23:sta, jotka vuonna 1955 ylennettiin Côtes des Provencen viinialueen ”Cru Classéeksi”. Châteaun linna tunnetaan 1300-luvulta lähtien, mutta sen viinien historia ulottuu vieläkin kauemmas: aikaan jolloin roomalaisten reitti kulki sen tarhojen halki.

Château Roubine on yksi 18 Provencen alueen viinitilasta, joka on luokiteltu “Cru Classéksi”.

 Välimeren ja Alppien luonnonihmeiden välissä sijaitsee kolmas, ihmisen kädenjäljen ”ihme”; Provencen viinitarhat. Sen häikäisevät, auringonpaisteessa kylpevät viiniköynnökset ulottuvat 200 kilometrin matkalla aina Varin, Bouches-du-Rhônen ja osan Alpes-Maritimesin alueiden läpi. Henkeäsalpaavat maisemat kylpevät eteläisen auringonpaisteen alla ja kulkiessasi viiniköynnösten lomassa leijailee ilmassa loman tunne – tämä varmasti selittää, miksi siellä kasvavat rypäleet ovat niin upeita ja viinit niin herkullisia.

 Viinin kypsytyspotentiaali on 7 vuotta.

Tuottaja
Kasvuympäristö
Château Roubinen viiniviljelmät, joita reunustavat männyt ja tammet, sijaitsevat Varin sydämessä Verdonin ja Välimeren välissä. Tilalla viljeltävät 13 rypälelajiketta, luonnollinen vedenpoisto (roubine tarkoittaa "puroa" provencen kielellä), ihanteellinen itä-länsi-suuntautuminen ja savi-kalkkikivimaaperä, vaikuttavat kaikki siihen, että olosuhteet ovat erinomaiset korkealaatuisten viinien tuotantoon.
Valmistus
Chateau Roubine Cuvée Premium Rouge on mestarillisesti valmistettu taideteos, joka on huolellisesti valmistettu ekologisesti viljellyistä rypäleistä. Rypäleiden keruu ja viininvalmistus tehdään lajikekohtaisesti. Rypäleiden murskauksen jälkeen niitä käytetään kypsennysastiassa 20 päivän ajan 25°C lämpötilassa, mikä antaa viinille sen koko rakenteen. Luonnollinen käyminen alkaa paikallisista hiivoista. Malolaktisen käymisen valmistuttua viinit sekoitetaan ja niitä kypsytetään terästankeissa 1–3 vuoden ajan.
Väri
Rubiininpunainen
Tuoksu
Hedelmäinen metsämarjakompotti, kirsikka, mustikka, mustaherukka
Maku
Marjainen, mausteinen, tumman kirsikkainen, suklainen
Ruokasuositus
Juusto
Liha
Makea
Grilliruoka, lammas, mausteiset ja lihaisat makkarat, pataruoka
Maa
Ranska
Alue
Provence
Appellaatio
AC Cotes de Provence
Rypälelajike
60% Syrah, 30% Grenache, 10% Cabernet Sauvignon
Alkoholipitoisuus
14,50 %
Sokeripitoisuus
1,00 g/l
Happopitoisuus
4,70 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti