Zaccagnini Il Bianco di Ciccio

Intensiivinen ja pirteän hedelmäinen "tikkuviini" Abruzzon sydämestä

Cantina Zaccagnini sijaitsee itäisessä Keski-Italiassa, Abruzzon sydämessä, Bolognanon kukkuloiden ympäröimänä. Cantina Zaccagnini perustettiin vuonna 1978 Bolognanoon, ja on keskittynyt erityisesti Montepulciano d’Abruzzo -rypäleen tuotantoon. Alue ulottuu Apenniinien vuoristosta aina Adrianmerelle asti ja tunnetaan myös nimellä "Euroopan vihreät keuhkot", mieleenpainuvan luontonsa ja historiallisten kyliensä ansiosta.

 

 

Tuottaja
Kasvuympäristö
Savinen maaperä, Abruzzo
Valmistus
Rypäleet poimitaan käsin laadun takaamiseksi. Rankojen poistamisen jälkeen tyhjiöpuristus ja käyminen kontrolloidussa alhaisessa lämpötilassa terässäiliöissä. Kypsyminen terästankeissa ja pullossa.
Väri
Vaalea kullankeltainen, vihertävin sävyin
Tuoksu
Intensiivinen ja hienostuneen hedelmäinen tuoksu, jossa on sitrushedelmiä ja kuivattuja vaaleita hedelmiä.
Maku
Kuiva, raikkaan hedelmäinen, kypsän sitruksinen ja yrttinen, toistaen sitrushedelmien aromeja
Ruokasuositus
Äyriäiset
Kala
Kasvis
Pasta
Puhtaasti gastronominen viini, joka sopii erityisesti kasvisruokien, merenelävien, spagetin, risoton tai vaalean kalan kera.
Maa
Italia
Alue
Abruzzo
Appellaatio
DOC Abruzzo Bianco
Rypälelajike
100 % Trebbiano
Alkoholipitoisuus
12,00 %
Sokeripitoisuus
4,00 g/l
Happopitoisuus
6,10 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Synteettinen korkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti