Zaccagnini Montepulciano d'Abruzzo

"Tikkuviini" Abruzzon sydämestä
Kestävän kehityksen sertifikaatti

Cantina Zaccagnini sijaitsee itäisessä Keski-Italiassa, Abruzzon sydämessä, Bolognanon kukkuloiden ympäröimänä. Cantina Zaccagnini perustettiin vuonna 1978 Bolognanoon, ja on keskittynyt erityisesti Montepulciano d’Abruzzo -rypäleen tuotantoon. Alue ulottuu Apenniinien vuoristosta aina Adrianmerelle asti ja tunnetaan myös nimellä "Euroopan vihreät keuhkot", mieleenpainuvan luontonsa ja historiallisten kyliensä ansiosta.

Tuottaja
Kasvuympäristö
Savinen maaperä, Abruzzo
Valmistus
Käyminen kontrolloidussa lämpötilassa terässäiliöissä. Kypsytys tammessa neljän kuukauden ajan ja pullossa kolme kuukautta ennen markkinoille pääsyä. Ikääntyy hienosti vähintään kolme vuotta.
Väri
Intensiivinen rubiininpunainen violetein sävyin
Tuoksu
Tuoksussa on tummaa marjaa, kuten karhunvatukkaa ja kirsikkaa, kevyttä mausteisuutta sekä aavistus tammesta tulevaa vaniljaa.
Maku
Pyöreä, keskitäyteläinen, hedelmäinen ja tummien hedelmien sävyttämä, maanläheinen ja pehmeän mokkainen
Ruokasuositus
Lammas
Liha
Nauta
Pasta
Lasagne, lammasragu tai grillattu lammas
Maa
Italia
Alue
Abruzzo
Appellaatio
DOC Montepulciano d'Abruzzo
Rypälelajike
100 % Montepulciano
Alkoholipitoisuus
12,50 %
Sokeripitoisuus
3,00 g/l
Happopitoisuus
5,20 g/l
Pullokoko
0,375 l, 0,75 l, 3 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo, Hanapakkaus
Korkki
Synteettinen korkki, Luonnonkorkki, Muu suljenta
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti