Runsas, luonteikas rosee
Perinteisestä espanjalaisesta Välimeren ilmastosta poiketen, Legardetan viinitarhoilla vallitsee mannerilmasto, johon Atlantin valtameri antaa viileän tuulahduksen. Keskimääräistä viileämpi ilmanala ja erityisen suuri lämpötilojen vuorokausivaihtelu antaa viinirypäleiden kypsyä hitaasti ja täydellisesti, mikä mahdollistaa raikkaiden ja tyylikkäiden viinien valmistuksen.
Viinitila sijaitsee maaseudulla kauniissa vuoristomaisemaassa. Kun viinitarhoja istutettiin, pyrittiin minimoimaan haitalliset ympäristövaikutukset kunnioittamalla luontoa ja sen eläimistöä. Näihin päätöksiin kuului maaperän minimaalinen käsittely ja luonnonmukaiset menetelmät, alhaiset tuotantomäärät, suuri istutustiheys ja maaperään sopivien rypälelajikkeiden valinta.
Vuonna 2017 Pereladan viinitalo osti Chiviten ja yhtiöstä tuli Perelada & Chivite.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Garnacha- ja Tempranillo -rypäleet kasvavat Finca de Legardetan viinitarhalla, jonka ilmastoon vaikuttavat sekä Atlantin valtameri, että mannermaiset olosuhteet.
Valmistus
Suhteellisen varhain poimitut rypäleet on puristettu pian murskaamisen jälkeen, ja roseemehu on juoksutettu teräksiseen käymisastiaan oltuaan vain hetken kuorikontaktissa. Viinikäyminen matalassa lämpötilassa takaa, että rypäleiden hedelmäiset aromit säilyvät pulloon saakka. Käymisen jälkeen viinin on annettu levätä sakkansa päällä kuusi kuukautta runsaan suutuntuman lisäämiseksi.
Väri
Vaalea lohenpunainen
Tuoksu
Vadelmaa, mansikkaa, karhunvatukkaa ja hentoa yrttisyyttä sekä aavistus ruusunlehtiä
Maku
Runsas ja tasapainoinen, miellyttävä hapokkuus raikastaa kokonaisuutta. Jälkimaussa yhdistelmä mineraalisuutta ja punaisia marjoja.
Ruokasuositus
Viini sopii erityisen hyvin vaaleiden liharuokien ja rasvaisten kalaruokien seuraksi, sekä mm. grillattujen rapujen ja sashimin kera.
Appellaatio
IPG Vino de la Tierra 3 Riberas
Rypälelajike
60% Garnacha, 40% Tempranillo
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti