Hienostunut ja mausteinen Cabernet Sauvignon
Stags' Leap Estate on yksi Kalifornian varhaisimpia viinitiloja - perustettu jo vuonna 1872. Nimen 'Stags' Leap' (suomeksi: hirven loikka) alkuperää ei ole varmistettu, mutta historian kertomukset liittävät sen alkuperäiseen Wappo-intiaanien legendaan hirven loikasta paetakseen metsästäjiä.
Ainutlaatuinen terroir ja ihanteellinen mikroilmasto tukevat klassista viininviljelyä, maankäyttöä ja viininvalmistusta, jotka ovat yhtä merkityksellisiä tänään kuin yli vuosisata sitten. Stags’ Leap on Napa Valleyssä sijaitseva laakso, jonka yhteensä 240 hehtaarin alueesta 85 hehtaaria on viiniköynnöksiä. Alue sai kansainvälistä tunnustusta jo vuonna 1976 Pariisin tastingissä, jossa Stag's Leap Wine Cellarsin Cabernet Sauvignon voitti punaviinikategorian, osoittaen, että Kalifornian viinit voivat kilpailla parhaiden ranskalaisten viinien kanssa.
Alue on tunnettu erityisesti terroiristaan, joka antaa viineille niiden tunnusomaiset elegantit, pehmeät, moniulotteisen mausteiset ja mineraaliset sävyt, saavuttaen taiteellisen tasapainon ainutlaatuisissa viineissään. Alue on tärkeä osa Napa Valleyn viinikulttuuria ja jatkaa sen aseman vahvistamista yhtenä maailman johtavista viinintuotantoalueista.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Viinin rypäleet on valikoitu tarkoin Napa Valleyn tarhoilta jotka sijaitsevat Atlas Peak Districtissä, Coombsvillessä, St. Helenassa ja Wooden Valleyssä. Sadonkorjuu alkoi syyskuun puolivälissä ja päättyi marraskuun alussa.
Valmistus
Viini kehittyi 15 kuukautta tammessa. 35 % kehittyi uusissa ranskalaisissa tynnyreissä, 5 % uusissa amerikkalaisissa tammitynnyreissä ja 60 % vanhemmissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Kevyt suodatus ennen pullotusta.
Väri
Tummanpunainen
Tuoksu
Kutsuvia aromeja, kuten kypsää vadelmaa, tummia kirsikoita, boysenmarjaa, seetripuun ja mausteiden kera.
Maku
Runsas ja täyteläinen viini, jonka aromeissa on tummaa suklaata, luumua ja paahdettua tammea. Jälkimaku on pitkä ja viipyilevä.
Ruokasuositus
Nauti tästä Cabernet Sauvignonista grillatun maminhan, ribsien tai pastan kanssa, jossa on sieniä ja prosciuttoa.
Rypälelajike
98% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Verdot, 1 % Malbec
Alkoholipitoisuus
14,80 %
Valikoimat
Ravintolamyynti