Tumman hedelmäinen, mustaherukkainen Cabernet Sauvignon
Stags' Leap Estate on yksi Kalifornian varhaisimpia viinitiloja - perustettu jo vuonna 1872. Nimen 'Stags' Leap' (suomeksi: hirven loikka) alkuperää ei ole varmistettu, mutta historian kertomukset liittävät sen alkuperäiseen Wappo-intiaanien legendaan hirven loikasta paetakseen metsästäjiä.
Ainutlaatuinen terroir ja ihanteellinen mikroilmasto tukevat klassista viininviljelyä, maankäyttöä ja viininvalmistusta, jotka ovat yhtä merkityksellisiä tänään kuin yli vuosisata sitten. Stags’ Leap on Napa Valleyssä sijaitseva laakso, jonka yhteensä 240 hehtaarin alueesta 85 hehtaaria on viiniköynnöksiä. Alue sai kansainvälistä tunnustusta jo vuonna 1976 Pariisin tastingissä, jossa Stag's Leap Wine Cellarsin Cabernet Sauvignon voitti punaviinikategorian, osoittaen, että Kalifornian viinit voivat kilpailla parhaiden ranskalaisten viinien kanssa.
Alue on tunnettu erityisesti terroiristaan, joka antaa viineille niiden tunnusomaiset elegantit, pehmeät, moniulotteisen mausteiset ja mineraaliset sävyt, saavuttaen taiteellisen tasapainon ainutlaatuisissa viineissään. Alue on tärkeä osa Napa Valleyn viinikulttuuria ja jatkaa sen aseman vahvistamista yhtenä maailman johtavista viinintuotantoalueista.
CASK 23 -viinin tarina alkoi vuoden 1974 sadonkorjuusta. Tuolloin viinitila palkkasi avukseen juhlistetun viinintekijän André Tchelistcheffin. Maistellessaan eri eriä tuon vuoden uusista viineistä, yksi erä S.L.V. tä oli niin kaunis ja herkullisen erottuva, että viinitila päätti pullottaa sen erikseen. CASK 23:n rypäleet tulevat kahdelta viinitarhalta, jotka yhdistyvät viinissä harmoniseksi sekoitukseksi. Se on myös tarina kahden erityisen lohkon viljelystä, jotka muodostavat tämän ikonisen viinin todellisen luonteen. Viinitarhassa tietyt lohkot on varattu CASK 23:lle, ja niitä hoidetaan äärimmäisen huolellisesti koko kasvukauden ajan.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Napa Valley, Kalifornia
Valmistus
Rypäleet poimitaan kahdessa osassa; puolet syyskuussa, kuivatus appasimento-menetelmällä, toinen puoli jää kypsymään köynnöksiin myöhäisempään sadonkorjuuseen. Kypsytys 22 kk, 100% uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä.
Väri
Tummanpunainen
Tuoksu
Raikkaita ja aromaattisia aromeja punaisesta ja mustasta viinimarjasta, mustasta teestä, aniksesta ja muskotista.
Maku
Tyylikäs, eloisa suutuntuma, tumman hedelmäinen, mustaherukan ja karhunvatukan makuja. Elegantin tamminen, hienostuneet, mausteiset ja samettiset tanniinit ja pitkä jälkimaku.
Ruokasuositus
Nauti CASK 23 -viiniä punaviinissä ja porcinisienissä haudutettujen lyhyiden kylkiribien ja polentan, hunajalla ja Calabrian chilillä maustettujen porsaankyljysten ja paahdettujen omenoiden kera, tai tryffelillä maustetun vuohenjuustorisoton kanssa, jossa on prosciuttoa, rucolaa ja balsamicoa.