Loirelainen Chenin Blanc jälkiruokaviini
Château de Fesles rakennettiin 1000-luvulla Loiren laakson ja Layon-joen varrelle. Châteaun viinitarha on peräisin samalta aikakaudelta, ja viinitalon arkistoissa Bonnezeaux'n viinitarha mainitaan jo vuonna 1055 Gué du Bergen munkkien toimesta. 1100-luvulla Anjoun kreivi, Henri Plantagenet II, nousi Englannin valtaistuimelle ja otti tehtäväkseen edistää Anjoun -viinialueen viinikauppaa. Vuosisatojen ajan Château de Feslesin omistajat ovat olleet aatelisperheitä, jotka ylläpitävät Châteauta ja kehittävät viinitarhaa vähitellen.
1800-luvun puolivälissä intohimoinen viinintekijäperhe Boivin osti Châteaun ja sen tilukset itselleen. Kolmen sukupolven ajan Boivin-perhe kärsi monista vastoinkäymisistä, mukaan lukien viinikirvasta, mikä johti viininvalmistustekniikoiden ja viinitarhojen parantamiseen sekä liiketoiminnan kehittämiseen. Kiinteistö kunnostettiin kokonaisuudessaan vuonna 1991 sen silloisen omistajan, herra Gaston Lenotren, pyynnöstä.
Lopulta, tuhat vuotta perustamisensa jälkeen, tämä ainutlaatuinen ja huomattava 50 hehtaarin tila keskittyy luomuviljelyyn siirtymiseen nykyisen omistajansa, Helfrichin perheen, toimesta.
Coteaux du Layon on pehmeä valkoviini, kultaisen keltainen, mutta silti erittäin kirkas. Siinä on valkoisten kukkien ja raikkaiden valkoisten hedelmien aromeita. Makumaailmaltaan viini on ihanan pyöreä. Se edustaa täydellistä tasapainoa raikkauden ja makeuden välillä.
Säilytysaika: 15–20 vuotta
Tuottaja
Kasvuympäristö
Loire, Thouarcé, Angersin eteläpuolella. Eteläkaakko / lounaaseen suuntautuvat rinteet, savista liuskekiveä ja fylliittiä sisältävä maaperä.
Valmistus
Sadonkorjuun aikana kerätään rypäleet, jotka ovat altistuneet harmaahomeelle. Käyminen tapahtuu kontrolloidussa lämpötilassa (18°C), kunnes saavutetaan toivottu tasapaino. Tämän jälkeen suoritetaan lisäkäyminen.
Väri
Ihastuttavan kullankeltainen
Tuoksu
Intensiivinen tuoksu monimutkaisilla aromilla (limetinkukka, hunaja, sitrushedelmät)
Maku
Erittäin pyöreä ja täyteläinen. Viini on hyvin tasapainoinen, ilman raskautta, ja siinä on pitkäkestoinen jälkimaku.
Ruokasuositus
Täydellinen jälkiruokaviini. Erinomainen myös aperitiivina tai tarjoiltuna maksapateen tai sinihomejuuston kanssa.
Tarjoilulämpötila: 10°C