Pinot-pohjainen sekoitus, joka yhdistää perinteen ja modernin otteen
Reimsin historiallisessa sydämessä sijaitseva Maison Charles de Cazanove on ollut osa samppanjahistoriaa jo vuodesta 1811. Talon juuret ulottuvat kuitenkin jopa 1500-luvulle, jolloin brändin tarina alkoi lasinvalmistajan matkasta Venetsiaan.
Vuonna 1811 Charles Gabriel De Cazanove perusti samppanjatalonsa, joka lähti kukoistamaan kun hänen poikansa Charles Nicolas hyppäsi johtajan saappaisiin. Talon värikästä historiaa värittivät monenlaiset haasteet, mutta tänä päivänä he ovat kuitenkin yksi viimeisistä ja itsenäisistä samppanjataloista. Historian saatossa talon asiakkaina ovat olleet niin prinssit kuin Ranskan presidentit.
Nykypäivänä Charles de Cazanoven on sitoutunut huippulaadun saavuttamiseen hyödyntämällä huipputeknisiä viininvalmistuskäytäntöjä; viininvalmistus ruostumattomissa terästankeissa, harkittu tammikypsytys ja perinteisten samppanjakellareiden käyttöönotto tekevät Charles De Cazanoven samppanjoista perinteisiä, mutta samalla ilmentäen nykypäivän samppanjanvalmistustekniikoita.
Talon samppanjat erottuvat edukseen moitteettomalla laadullaan, dynaamisella tyylillään, ajattomalla eleganssilla ja modernilla hienostuneisuudella.
Rapeneaun perhe on viljellyt viinirypäleitä neljän sukupolven ajan. Perheen viinitilat ovat olleet HVE-sertifioituja (korkea ympäristöarvo) vuodesta 2021 lähtien. 35 hehtaaria omistetaan Charles de Cazanove -sampanjoille. Talolla on myös vahvat siteet viininviljelijöihin, jotka on valittu niiden asiantuntemuksen ja korkeiden toimitusstandardien perusteella.
Samppanja valmistetaan yleensä sekoituksesta kolmea päärypälelajiketta: Chardonnayta, Pinot Noiria ja Pinot Meunieria. Jokainen rypäle tuo omanlaisensa piirteet lopulliseen sekoitukseen. Charles de Cazanoven samppanja käyttää suurta määrää Pinot Noiria ja Pinot Meunieria, mikä antaa heidän viineilleen oman identiteetin.
Kypsytyspotentiaali: 3 vuotta
Viinilehti 4****
Tuottaja
Kasvuympäristö
Seos, joka koostuu 45% Montagne de Reims'n Pinot Noirista, 38% Marne-joen laakson Pinot Meunierista ja 17% Chardonnaysta «Côte des Blancs» -alueelta. Varaviinin osuus on 37%.
Valmistus
Viinirypäleet tulevat pääasiassa kylistä Montagne de Reimsiltä: Chamery, Ecueil, Champillon, Dizy, Ambonnay, Bouzy, Louvois, Sermiers, Mutigny, Taissy, Fontaine / Ay, Tauxières. Tämä tiivis yhteistyö vaikuttaa talon tyyliin.
Väri
Vaalea keltainen
Tuoksu
Hedelmäinen, sitruksinen, kevyen mausteinen
Maku
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, hedelmäinen, kevyen paahteinen
Ruokasuositus
Simpukat, osterit, äyriäiset, sushit, kana, blinit
Rypälelajike
45% Pinot Noir. 38% Pinot Meunier. 17% Chardonnay. 37% Reserve wines.
Alkoholipitoisuus
12,00 %
Sokeripitoisuus
10,00 g/l