100% Barbera Piemonten uusimmalta DOCG alueelta
Nizzan tuotantoalue Astin kaupungin liepeillä Piemontessa on jo kauan ollut tunnettu erinomaisista Barberoistaan. Vuodesta 2014 Nizzan alueen viinit ovat olleet DOCG-luokiteltuja. Viini on lämmin ja täyteläinen sekä samalla raikkaan hapokas.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Nizzan alue on tyypillistä hiekkaista ja kalkkista savimaata, joka sopii erinomaisesti Barbera -rypäleen kasvualustaksi tuoden esille tyypilliset aromit ja säilyttäen rypäleen tuoreuden. Myös ilmasto-olosuhteet ovat erityisen suotuisat Barberan kypsymiselle.
Valmistus
Rypäleet murskataan hellävaroen ja maseroidaan 6 päivän ajan, jonka jälkeen viini käy malolaktisen käymisen, joka antaa pyöreyttä ja pehmeyttä viinille. Viiniä kypsytetään 12 kuukautta toisen ja kolmannen vuoden tammitynnyreissä.
Väri
Syvä rubiininpunainen
Tuoksu
Herkullisessa tuoksussa mm. luumua, orvokkia, suklaata ja lakritsaa
Maku
Maku on täyteläinen ja runsas, jota tasapainottaa hyvä hapokkuus.
Ruokasuositus
Viini sopii erityisen hyvin hirvipaistille sekä pitkään haudutetuille lihapadoille.