Provencale roseeviinin todellinen henki
Château Roubine on paitsi yksi Ranskan vanhimmista viinitiloista myös yksi niistä 23:sta, jotka vuonna 1955 ylennettiin Côtes des Provencen viinialueen ”Cru Classéeksi”. Linna tunnetaan 1300-luvulta lähtien, mutta sen viinien historia ulottuu vieläkin kauemmas: aikaan jolloin roomalaisten reitti kulki sen tarhojen halki.
Chateau Roubine Cuvée Premium Rosé 2022 on mestarillisesti valmistettu taideteos, joka on huolellisesti valmistettu ekologisesti viljellyistä rypäleistä.
Château Roubine on paitsi yksi Ranskan vanhimmista viinitiloista myös yksi niistä 23:sta, jotka vuonna 1955 ylennettiin Côtes des Provencen viinialueen ”Cru Classéeksi”. Châteaun linna tunnetaan 1300-luvulta lähtien, mutta sen viinien historia ulottuu vieläkin kauemmas: aikaan jolloin roomalaisten reitti kulki sen tarhojen halki.
Château Roubine on yksi 18 Provencen alueen viinitilasta, joka on luokiteltu “Cru Classéksi”
Välimeren ja Alppien luonnonihmeiden välissä sijaitsee kolmas, ihmisen kädenjäljen ”ihme”; Provencen viinitarhat. Sen häikäisevät, auringonpaisteessa kylpevät viiniköynnökset ulottuvat 200 kilometrin matkalla aina Varin, Bouches-du-Rhônen ja osan Alpes-Maritimesin alueiden läpi. Henkeäsalpaavat maisemat kylpevät eteläisen auringonpaisteen alla ja kulkiessasi viiniköynnösten lomassa leijailee ilmassa loman tunne – tämä varmasti selittää, miksi siellä kasvavat rypäleet ovat niin upeita ja viinit niin herkullisia.
Kypsytyspotentiaali 3 vuotta
90p. - Wine Enthusiast
Tuottaja
Kasvuympäristö
Château Roubinen viiniviljelmät, joita reunustavat männyt ja tammet, sijaitsevat Varin sydämessä Verdonin ja Välimeren välissä. Tilalla viljeltävät 13 rypälelajiketta, luonnollinen vedenpoisto (roubine tarkoittaa "puroa" provencen kielellä), ihanteellinen itä-länsi-suuntautuminen ja savi-kalkkikivimaaperä, vaikuttavat kaikki siihen, että olosuhteet ovat erinomaiset korkealaatuisten viinien tuotantoon.
Valmistus
Chateau Roubine Cuvée Premium on mestarillisesti valmistettu taideteos, joka on huolellisesti valmistettu ekologisesti viljellyistä rypäleistä.
Yöllisten rypäleidenkorjuujen jälkeen luomuviljeltyjen rypäleet puristetaan heti saapuessaan kellariin. Lajikkeet käytetään erikseen. Lämpötila pidetään 15–16 °C:ssa, kylmän selkeytyksen jälkeen. Sekoitus muodostetaan maistelujen perusteella etsimällä eri lajikkeiden optimaalinen yhdistelmä. Viini suodatetaan luonnollisesti ja pullotetaan sen jälkeen.
Väri
Kauniin vaaleanpunainen
Tuoksu
Raikas, tasapainoinen, kumkvatti, kirsikkakukka, passio hedelmä
Maku
Vadelmainen, metsämansikkainen, kevyen persikkainen, mineraalinen
Ruokasuositus
Kana Kasvis
Risotto, kana, lihaleikkeleet, kasvisruoka, simpukat, osterit
Appellaatio
AC Cotes de Provence
Rypälelajike
Grenache 35%, Cinsault 35%, Mourvedre 10%, Syrah 10%, Tibouren 5%, Rolle 5%
Alkoholipitoisuus
12,50 %
Valikoimat
Ravintolamyynti