Kirsikkainen ja mausteinen punaviini Piemontesta
Enzo Bartoli tarjoaa viinivalikoiman Piemonten parhaimmista rypäleistä, korostaen Piemonten sielua jokaisessa viinissään. Enzo Bartoli vaihtelee Barolosta, kuninkaiden viinistä, Barberaan, kansan viiniin ja kaikkiin piemontelilaisiin lajikkeisiin siltä väliltä.
Barbera on Piemonten yleisin rypäle, ja sitä käytetään useissa piemontelilaisissa viineissä. Näille viineille on ominaista tumma sävy ja tummien kirsikoiden, aniksen ja kuivattujen yrttien maku. Barberaa kutsutaan joskus ihmisten Baroloksi, ja se on viini, jonka löydät useimmiten lasistasi, kun sinut kutsutaan illalliselle Piemontessa. Nebbiolo-rypäleessä on runsaasti tanniinia, jossa on aavistus kirsikkaa, tervaa ja ruusuja.
Tuottaja
Valmistus
Barbera-rypäleiden sato korjataan syyskuun puolivälissä, kun taas Nebbiolo-rypäleet kuun lopussa. Käyminen ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä 28 °C:ssa, 20 päivää kuorilla, päivittäin pumppaamalla. Malolaktinen käyminen pehmeyden ja pyöreyden optimoimiseksi.
Väri
Tummanpunainen violeteilla sävyillä
Tuoksu
Kirsikkainen, mausteinen
Maku
Maku on täyteläinen, punaisten hedelmien ja pureksittavien tanniinien sävyttämä; karhunvatukkainen, kirsikkainen, tummasuklainen, kevyen mokkainen, mausteinen
Ruokasuositus
Juusto Liha
Tämä viini sopii hyvin suolaisten liharuokien ja useimpien juustotyyppien kanssa.
Rypälelajike
80 % Barbera, 20 % Nebbiolo
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Pakkaustyyppi
Hanapakkaus