Runsas ja paahteinen
Quintaine on kylä, joka sijaitsee Virén kylien välissä pohjoisessa ja Clessén kylien välissä etelässä. Tämä viini korostaa Viré-Clessén identiteettiä täydellisellä tasapainollaan kypsän hedelmäisyyden, aromaattisen monimuotoisuuden ja mineraalisuuden välillä. Viré-Clessé on erinomainen, runsas ja paahteinen vuosikerta-aperitiiviviini. Vuoden 2021 vuosikerta on saanut Grands vins de France -kilpailun pronssimitalin.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Bourgogne
Valmistus
Pneumaattinen puristus. Fermentointi ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä 18-20 °C:ssa tuodakseen esiin terroirin täydelliset aromit. Pitkä kypsytys hienossa sakassa (18-24 kuukautta vuosikerrasta riippuen) kohtalaisella sekoittamisella lisäten runsautta ja pyöreyttä sekä tuodakseen esiin taustalla olevia aromeja. Nämä korkealuokkaiset vuosikertaviinit jätetään koskemattomiksi niin hyvin kuin mahdollista, ei hyllytystä, vain kevyt hienonnus bentoniittilla kirkastaa ja välttää pullojen samentumista.
Väri
Kullankeltainen
Tuoksu
Voimakkaat kypsän hedelmän aromit
Maku
Kypsän hedelmäinen, kuiva, aprikoosinen, mausteinen, kukkainen ja mineraalinen
Ruokasuositus
Viré-Clessé korostaa täydellisesti vuohenjuustolevyn, persiljalla maustetun kinkun, iberian kinkun, gougèreen ja merenelävien, erityisesti kampasimpukoiden, makuja. Se on myös ihanteellinen viini yhdistettäväksi alueellisten Suur-Burgundian herkkujen, kuten oeufs en meuretten, etanoiden, quenelle-nyyttien ja kermapohjaisten siipikarjaruokien, sammakonreisien, valkokalan, äyriäisten, paistettujen vihannesten, kermaisen risoton, pehmeiden homejuustojen (kuten Brie, Camembert ja Brillat-Savarin) ja kirsikka clafoutisin kera. Lammas curry, emongrass-lasitettu Bresse-kana ja aasialaisvaikutteiset ruoat ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja.