Luottotuottajan kevyt mutta hilloinen Beaujolais sopii myös mausteiselle ruoalle
Calvet’n viinit ovat erinomainen valinta silloin, kun viiniltä etsii tyypillisyyttä ja vakaata laatua. Tämäkin punaviini on kaunis esimerkki kepeästä ja makean hedelmäisestä tyylistä, jota Beaujolais’lta odottaa sopii.
Viiniin on valikoitu laadukkaita Gamay -rypäleitä eri puolilta Beaujolais’ta, ja viini on valmistettu alueen perinteitä vaalien. Alkoholikäyminen alkaa kokonaisten rypäleiden sisällä niiden purskahdellessa itsekseen rikki käymisen edetessä – vanha tapa saa aikaan erityisen makea-aromisen hedelmäisyyden ja mahdollistaa viinin nauttimisen mahdollisimman nuorekkaana.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Gamay -rypäleet on valikoitu eri puolilta Beaujolais’n aluetta
Valmistus
Gamay-rypäleet alkoivat käymään nk. hiilidioksidimenetelmällä, jossa kokonaiset tertut laitetaan astiaan, ja fermentaatio alkaa rypäleen sisällä. Rypäleet rikkoutuvat vasta hiilidioksidin muodostaman paineen vaikutuksesta, jonka jälkeen viinin annetaan käydä loppuun normaalisti. Vanha tapa saa aikaan erityisen makea-aromisen (hieman banaania muistuttavan) hedelmäisyyden sekä sen, että viini on nautittavissa erityisen nuorekkaana.
Väri
Kevyt rubiini
Tuoksu
Makean marjainen: siitä voi erottaa makeaa vadelmaa ja mustikkaa, vienoa kirsikka ja banaania.
Maku
Suussa kuiva mutta makean marjainen, beujolaisille tyypillinen vieno banaanisuus tuo suutuntumaan pehmeyttä ja miedot tanniinit ovat varsin silkkiset. Hapokkuutta on riittävästi tuodakseen ryhtiä keskitäyteläiselle ja lämpimälle kokonaisuudelle, mutta kokonaisuus on suunmyötäinen ja helposti lähestyttävä – kuten kunnon beajolaisin kuuluukin.
Ruokasuositus
Juusto Kana
Makean marjaisuutensa ansiosta viini kestää myös mausteisuutta sekä makeita komponentteja: grillatut kanansiivet ja maustesivellyt kasvikset, curryt, meksikolaiset tacot ja tuunatut lasagnet loistavat tämän monikäyttöiset viinin seurassa.