Elegantti, kukkainen ja sitrushedelmäinen
Val d'Ocan tyylikkäät ja hienostuneet viinit tuotetaan Proseccon sydämessä, upeilla Valdobbiadenen vehreillä rinnetarhoilla. Cantina Produttori di Valdobbiadene omistaa yli 1000 hehtaaria tarhoja, joista puolet on DOCG-luokiteltuja. Alue on kauneudessaan korkeine kukkuloineen ainutlaatuinen Unescon maailmanperintökohde. Viinitalo kiinnittää erityistä huomiota rypäleiden laatuun ja kaikki, mukaan lukien myös tasamaalta tulevien DOC-luokiteltujen viinien rypäleet, kerätään käsin.
Tämä hedelmäinen prosecco on valmistettu Glera-rypäleistä, jotka tulevat San Pietro di Barbozzan kylästä Valdobbiadenen sydämestä. Nimi "Rive" viittaa Prosecco Superiore -alueelle ominaisiin jyrkkiin rinteisiin, mikä kertoo proseccon tulevan juuri tietystä yhdestä DOCG-apellaatiosta ilmentäen juuri tämän alueen maaperälle tyypillisiä ominaisuuksia. Jokaisella "Rivella" on eri sielu, ja niiden tehtävänä on varmistaa, että viinin monimuotoisuus tulee selkeästi ja yksiselitteisesti esiin.
Tuottaja
Kasvuympäristö
San Pietro di Barbozza village, DOCG Rive, Veneto
"Rive di San Pietro" sisältää silttimäistä ja savimaista maaperää, joka on sekoittunut moreenisubstraattien kanssa kivi-sora-rakenteeksi. Korkeus vaihtelee 160-320 metrissä merenpinnan yläpuolella, etelään suuntautuvilla rinteillä. Lämpötilat ovat lähes aina alle keskiarvojen ja vuorokausivaihtelu päivä- ja yölämpötiloissa, varsinkin kesäkuukausina, on yleensä merkittävä.
Valmistus
Keruu syyskuun puolivälissä, vähintään 40 vuotta vanhoista viiniköynnöksistä. Fermentointi (Charmat) kontrolloidussa 16-18°C lämpötilassa ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa astioissa. Luonnollinen käyminen sakkansa päällä optimaalisen rakenteen saavuttamiseksi. Siirto autoklaaviin, jossa toinen käyminen. Lepo autoklaavissa, minkä jälkeen pullotus.
Väri
Oljenkeltainen, vihertävin heijastuksin
Tuoksu
Tuoksussa valkoisia kukkia ja tuoreen sitruunaruohon vivahteita sekä vihreää omenaa.
Maku
Harmoninen, kuiva, pitkään kestävä maku, jossa tuoreita hedelmiä.
Ruokasuositus
Aperitiiviksi, merenelävien ja äyräisten, pastojen ja kasvisruokien kanssa.
Appellaatio
DOCG Prosecco
Rypälelajike
85 % Glera, 15 % sekoitus muita rypäleitä
Alkoholipitoisuus
11,50 %
Sokeripitoisuus
10,00 g/l
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti