Raikas ja nuorekas "Sininen prosecco"
Val d'Ocan tyylikkäät ja hienostuneet viinit tuotetaan Proseccon sydämessä, upeilla Valdobbiadenen vehreillä rinnetarhoilla. Cantina Produttori di Valdobbiadene omistaa yli 1000 hehtaaria tarhoja, joista puolet on DOCG-luokiteltuja. Alue on kauneudessaan korkeine kukkuloineen ainutlaatuinen Unescon maailmanperintökohde. Viinitalo kiinnittää erityistä huomiota rypäleiden laatuun ja kaikki, mukaan lukien myös tasamaalta tulevien DOC-luokiteltujen viinien, kuten tämän Blun rypäleet, kerätään käsin.
Val d'Ocan historiaa ja sen kiistatonta laatua ilmentävä, pääosin Glera-rypäleestä valmistetun Val d'Oca Prosecco Extra Dry Blu Millesimaton sininen pakkaus on tehnyt siitä kuuluisan ja "Sinisenä prosecconakin" tunnetun viinin Proseccon ystävien ja italialaisia aperitiiveja arvostavien keskuudessa.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Valdobbiadenen ja Asolon rinnetarhat, rypäleiden keruu syyskuussa.
Valmistus
Fermentointi kontrolloidussa 16-18°C lämpötilassa. Luonnollinen käyminen optimaalisen rakenteen saavuttamiseksi. Siirto autoklaaviin, jossa toinen käyminen. Lepo autoklaavissa, minkä jälkeen pullotus.
Väri
Vaalea oljenkeltainen
Tuoksu
Raikkaan hedelmäinen päärynäinen ja kukkainen
Maku
Omenainen, päärynäinen ja sitrushedelmäinen; täydellinen tasapaino pehmeyden ja happamuuden välillä
Ruokasuositus
Rypälelajike
85 % Glera, 15 % sekoitus muita rypäleitä
Alkoholipitoisuus
11,50 %
Sokeripitoisuus
14,00 g/l
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti