“Rouhean elegantti” cabernet franc historiallisen La Chapelle -palstan vanhoista köynnöksistä
La Chapelle on historiallisen tuottajan Château de Feslesin huippupalsta, jonka vanhat köynnökset tuottavat erityisen tiiviitä ja kypsiä rypäleitä liuskekivisen ja kvartsisen maaperänsä sekä lounaisen positionsa ansiosta.
Käsinpoimitut Cabernet Franc -tertut on valikoitu tähän premiumviiniin, jonka valmistuksen jokainen vaihe on tarkoin harkittu ja ajoitettu. Viinissä maistuu yhtä aikaa lajikkeelle tyypillinen tanniininen rouheus, vanhojen köynnösten konsentroitunut maku sekä taidokkaasta valmistuksesta kertova eleganssi.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Layon-joen läheisyydessä, Anjoussa sijaitseva La Chapelle -palsta on Château de Feslesin kruununjalokivi: Sen lounaaseen suuntaava rinne nauttii runsaista aurinkotunneista erityisesti iltapäivisin. Sinistä liuskekiveä ja kvartsia sisältävä maaperä läpäisee hyvin vettä ja ehkäisee mahdollisia hallan aiheuttamia haittoja.
Valmistus
Tiiviin purppuran värisen viinin tuoksu on paksu ja tummanpuhuva: karhunvatukkaa, boysenmarjaa, mustikkaa ja vadelmamehutiivistettä, taustalla karheaa mausteisuutta. Suussa kuiva, ryhdikkään hapokas, ilmava, tanniineiltaan jauhoinen, maultaan konsentroitunut ja pitkä. Tyypillinen laatu-franc – samalla sekä rouhea että elegantti.
Väri
Tiivis purppura
Tuoksu
Paksu, tummanpuhuva: karhunvatukkaa, boysenmarjaa, mustikkaa, vadelmamahua, karheaa mausteisuutta
Maku
Kuiva ryhdikäs, ilmava, jauhoiset tanniinit, konsentroitunut rouhean mausteinen tumma marjaisuus, pitkä
Ruokasuositus
Lammasragú, rouhehärkis yrttitomaattikastikkeessa, Brebiou-juusto