Huikearakenteinen premium chenin Loiren laaksosta.
La Chapelle on historiallisen tuottajan huippupalsta, jonka vanhat Chenin-köynnökset tuottavat erityisen tiiviitä ja kypsiä rypäleitä (myös jalohomeisia) liuskekivisen ja kvartsisen maaperänsä sekä lounaisen positionsa ansiosta.
Vanhoissa, neutraaleissa puuastioissa käytetty ja sakkojensa päällä sekoittaen kypsytetty viini omaa konsentroituneen, kehittyneen ja pitkän maun lisäksi huikean cheninin rakenteen, jossa uljas hapokkuus tasapainottaa pullean suutuntuman. Harvinainen, täyteläinen ja moniulotteinen premium chenin.
Tuottaja
Kasvuympäristö
La Chapelle -palsta on Château de Feslesin kruununjalokivi: Sen lounaaseen suuntaava rinne nauttii runsaista aurinkotunneista erityisesti iltapäivisin, ja läheiseltä Layon-joelta nouseva aamu-usva auttaa halutun jalohomeen synnyssä. Sinistä liuskekiveä ja kvartsia sisältävä maaperä läpäisee hyvin vettä ja ehkäisee mahdollisia hallan aiheuttamia haittoja.
Valmistus
Vanhojen köynnösten Chenin-rypäleet on poimittu käsin ja niistä valutettu tiivis mehu on jätetty käymään 400 litran (2–4 -vuotiaissa) tammitynnyreissä kokonaisen vuoden ajaksi. Kypsytys 6kk ajan tammitynnyreissä hienosakkansa päällä, viikoittain sekoittaen.
Väri
Keskisyvä oljenkeltainen
Tuoksu
Runsas: persikka, omena, seljankukka, kuivattu aprikoosi, kamomilla, heinä
Maku
Kuiva, uljaan hapokas, suutuntumaltaan täyteläinen, tiivis, konsentroitunut, moniulotteinen, pitkä
Ruokasuositus
Paahdettu kalafilee rapukastikkeella, voissa paistettu paksoi