Premier Cru -samppanja 2016 on leveän harteikas, ryhdikäs, tiivis ja moniulotteinen
Vuonna 1811 perustetun Charlez de Casanove -samppanjatalon vuosikerta 2016 todistaa jälleen kerran rypäleiden valikoinnin ja taitavan valmistuksen merkityksen. Viileän ja sateisen kevään jälkeinen kuiva ja lämmin kesä tuottivat kyseisen viinin Premier Cru -viinitarhoille normaalia pienemmän, mutta hienoa tulevaisuutta lupaavan sadon.
Kypsyttyään hiivasakkojensa päällä jopa 6 vuoden ajan viini on kehittynyt moniulotteiseksi ja tiiviiksi kokonaisuudeksi, joka on samalla sekä leveän harteikas että ryhdikäs.
Viinilehti 5*****
Tuottaja
Kasvuympäristö
Viinin rypäleet on valikoitu ainoastaan Premier Cru kylistä.
Chardonnay: Côte des Blancs
Pinot Noir: Montagne de Reims sekä Marne -laakso
Valmistus
Valikoitujen Chadonnay (56%) ja Pinot Noir (44%) -viinien blendauksen ja pullokäymisen jälkeen viinien on annettu levätä hiivasakkoineen 6 vuoden ajan ennen uudellen korkitustaan ja 8 gramman sokerilisäystään.
Väri
Vaalea, hieman kehittynyt oljen keltainen
Tuoksu
Leveä, kehittynyt, moniulotteinen: konsentroitunut omena, persikan kuori, greippi, marsipaani, kuivuneet lehdet, kreemillä täytetty briossi
Maku
Erittäin kuiva ja sivaltavan hapokas, kuitenkin mousseltaan pehmeän kermainen. Leveä, tiivis ja kehittynyt hedelmäisyys sekä pitkän kypsytyksen tuomat aromit jatkavat pitkään suussa kaikin puolin täyteläisessä ja uljaassa kokonaisuudessa.
Ruokasuositus
Rypälelajike
56% Chardonnay, 44% Pinot Noir
Alkoholipitoisuus
12,00 %