Intensiivinen ja tyylikäs klassikkoviini Toscanasta. Melko voimakas ja runsastanniininen viini, jonka maussa muun muassa orvokkia ja nahkaa. Erinomainen viini punaiselle lihalle. Voidaan kellaroida useita vuosia.
Jo 1600-luvulla Englannin kuningas Kaarle II oli ylistänyt ”Mont Alchinin” viiniä. Viiniä on tehty 1800-luvun lopusta lähtien, mutta suosioon se nousi vasta 1970-luvulta lähtien. Tilanne muuttui, kun Brunello-viini sai vuonna 1966 DOC-alkuperämerkinnän ja vuonna 1980 yhtenä ensimmäisistä viineistä DOCG-luokituksen.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Etelään ja länteen antavat Montalcinon tarhat sijaitsevat 350 - 500 metrin korkeudessa.
Valmistus
Käyminen terästankeissa, kypsytys slavonialaisissa 30, 60 ja 100 hl:n tynnyreissä 30 kuukautta.
Väri
Rubiinin punainen
Tuoksu
Intensiivisen punamarjaisa tuoksu, jossa hiven yrttisyyttä, nahkaisuutta ja mausteisuutta
Maku
Voimakas ja elegantti. Erittäin pitkä maku, hienostuneet tanniinit.
Ruokasuositus
Grillattu liha, kypsytetyt juustot, tryffeli.
Appellaatio
DOCG Brunello Di Montalcino
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti