Biodynaaminen artesaanipunaviini Etelä-Rhonen kuuluisasta Lirac -kylästä
Domaine des Carabiniersin perhetilan artesaaniviini arvostetulta Lirac cru-alueelta etelä-Rhonesta on paitsi luomua, myös viljelty biodynaamisesti ja valmistettu minimaalisella interventiolla: Keskimäärin 35-vuotiaiden köynnösten rypäleet Grenache (50%), Syrah (25%) ja Mourvedre (25%) on poimittu yöllä välttäen sulfiittien tarvetta, annettu käydä luonnollisine hiivoineen 32°C:ssa ja maseroitu 15 päivän ajan antosyaanien ja tanniinien uuttumisen maksimoimiseksi. Viinin on annettu asettua omassa rauhassaan hienosakkansa päällä ennen pullotustaan.
Uljasrakenteinen ja tiivis viini jatkaa kehittymistään pullossa ja saavuttanee huippunsa 5–10 vuoden välillä. Nuorena se on omimmillaan hapokkuudesta ja tanniineista nauttivien (rasvaisten/suolaisten/runsaan makuisten) ruokien seuralaisena.
Robert Parker 92 pistettä
Wine Enthusiast 90 pistettä
Decanter 93 pistettä
Tuottaja
Kasvuympäristö
Lirac. Hiekka- ja liuskekiviset auringonpuoleiset rinteet
Valmistus
Keskimäärin 35-vuotiaiden köynnösten rypäleet Grenache (50%), Syrah (25%) ja Mourvedre (25%) on poimittu yöllä välttäen sulfiittien tarvetta, annettu käydä luonnollisine hiivoineen 32°C:ssa ja maseroitu 15 päivän ajan antosyaanien ja tanniinien uuttumisen maksimoimiseksi. Viinin on annettu asettua omassa rauhassaan hienosakkansa päällä ennen pullotustaan.
Väri
Keskisyvä rubiini
Tuoksu
Tummanpuhuva: luumu, kirsikka, mustikka, mustaherukka, tuhka
Maku
Kuiva, reippaan hapokas, rouhean marjaisa, tiivis, keskitäyteläinen, 13%, tarttuvan tanniininen, pitkä
Ruokasuositus
Lampaan kare, poron filee, munakoisopaistos, kovat kypsät juustot, yrttilisukkeet, tummat sienet
Rypälelajike
50 % Grenache, 25 % Syrah, 25 % Mourvedre
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti