Il Balzo Chianti Rufina

Luomuviini Chianti Rufinan sydämestä
Vegaaninen
Luomu
Vihreä valinta
Ympäristövastuullinen pakkaus

Chianti Rufina on yksi maailman vanhimmista kirkkokunnista, jonka Cosimo III de' Medici tunnusti virallisesti vuonna 1716. Chianti Rufina -viini on valmistettu Sangiovese-rypäleistä, jotka kasvavat Apenniinien vuorten juurella. Täällä kasvuympäristö on täydellinen laadukkaiden, luonne- ja ikääntymispotentiaalin omaavien viinien valmistukseen.

Tämä luomuviini tulee Chianti Rufinan sydämestä ja se on valmistettu ympäristöä kunnioittaen. "Podere Il Balzo" - on piirros talosta, jossa kellarit sijaitsevat ja jossa kaikki viinit tuotetaan.

Tuottaja
Kasvuympäristö
Viiniköynnökset kasvavat etelään ja lounaaseen suuntautuvilla rinteillä, jotka ovat jopa 400 metriä merenpinnan yläpuolella. Päivä ja yölämpötilat vaihtelevat ja rypäleet kypsyvät erinomaisissa olosuhteissa.
Valmistus
Rypäleet poimitaan käsin ja valitaan tarkasti. Viini käy terästankeissa luonnonhiivoilla. Puolet viinistä kypsyy vanhoissa tammitynnyreissä ja puolet sementtisäiliöissä 18 kuukautta. Pullotuksen jälkeen viini saa vielä harmonisoitua 6 kuukautta.
Väri
Rubiininpunainen
Tuoksu
Intensiivinen tuoreiden punaisten kirsikoiden ja luumujen tuoksu, jossa on lisäksi mustapippuria, kanelia, neilikkaa, seetriä, yrttisyyttä ja mineraalisuutta.
Maku
Kuiva, voimakas ja hapokas viini, jossa on miedot tanniinit. Punaisten marjojen raikkaus on täydellisesti tasapainossa mausteisten, tammisten ja yrttisten makujen kanssa. Pitkä jälkimaku.
Ruokasuositus
Pasta
Riista
Sopii hyvin pizzan, tomaatti- ja lihapohjaisen pastan, lasagnen, broilerin ja parmesaanin, papu- tai kikherne-aterioiden, antipastien ja Pecorino-juuston tai salamin kanssa.
Maa
Italia
Alue
Toscana
Appellaatio
DOCG Chianti (Rufina)
Rypälelajike
90% Sangiovese - 4% Canaiolo - 3% Colorino - 3% Red Malvasia
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Sokeripitoisuus
0,20 g/l
Happopitoisuus
4,90 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko