Huipputuottajan helmeilevä Moscato
Viettin viinitalon juuret Piemontessa johtavat 1800-luvulle. Ensimmäiset Viettin omalla nimellä tehdyt viinit valmisti Mario Vietti vuonna 1919. Vuodesta 1952 Marion tyttären Lucianan mies ja innovatiivinen viinintekijä, Alfredo Currado jatkoi appensa työtä ja nosti Viettin viinitalon Piemonten huippuviinien tuottajien joukkoon. Kuutta eri baroloa tuottavan Viettin tyyli on perinteinen: pitkät kypsytysajat tammessa ja perinteinen, pitkä maseraatio kuuluvat tyyliin. Viinit pullotetaan suodattamattomina.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Rypäleet kasvavat Castiglione Tinellan ympäristön tarhoilla. Köynnökset ovat keskimäärin 40 vuotta vanhoja. Istutustiheys on 4500 köynnöstä/ha ja hehtaaria kohden valmistetaan 65 hl viiniä.
Valmistus
Rypäleet puristetaan hellävaraisesti. Käyminen alkaa, ja alkoholiprosentin saavutettua 5,5 % käyminen keskeytetään alentamalla lämpötilaa. Viini suodatetaan ja pullotetaan. EI malolaktista käymistä.
Väri
Kalpean keltainen
Tuoksu
Persikoiden, ruusunlehtien ja inkiväärin huumaava tuoksu.
Maku
Aavistuksen kuplivassa viinissä miellyttävä hapokkuus taittaa makeutta. Pehmeän aprikoosinen jälkimaku.
Ruokasuositus
Aperitiivina, hedelmäisille ja kreemitäytetyille leivonnaisille sekä yrttisille juustoille.