Loistava ja intensiivinen Gewurztraminer
Domaine Fernand Engel on Alsacen luomuviinituotannon pioneeri.
Viinitila sijaitsee noin 15 km Colmarista pohjoiseen, lähellä kuuluisaa Haut-Koenigsbourgin linnaa.
Viinitarhat sijaitsevat Bergheimissa ja Rorschwihrissa tummalla kalkkimaisella maaperällä, oligoseeniaikaisella marlipohjalla. Syvä, kivinen maaperä ja kaakkoon suuntautuvat rinteet ovat ideaalinen yhdistelmä viininvijelyyn. Viinit valmistetaan orgaanisten ja biodynaamisten menetelmien mukaisesti HVE-vastuullisuus huomioiden. Viinit sopivat myös vegaaneille. Vain luonnolliset yrttivalmisteet, piidioksidi, kortekeitteet…
Tämä Gewurztraminer Reserve on peräisin 22–36-vuotiailta viinitarhoilta. Rypäleet korjataan kauden alkupuolella käsin, minkä jälkeen seuraa suora pneumaattinen puristus koko rypäletertulla, lyhyt kuorikontakti (12 tuntia), rypäleen kylmälaskeutus: 8-10°C, luomuhiivan lisäys sekä jäähdytys alkoholikäymisen aikana. Käyminen noin 20°C, ilmakuivatus, kevyt happilisäys, ikääntyminen sakassa noin 12-14 kuukautta, myöhäinen selkeytys ja erittäin hieno suodatus ennen pullotusta.
Tuottaja
Kasvuympäristö
15 km Colmarista pohjoiseen, Alsacen pohjoisosassa, lähellä kuuluisaa Haut-Koenigsbourgin linnaa. Viinitarhat sijaitsevat Bergheimissa ja Rorschwihrissä tummalla kalkkimaisella maaperällä, oligoseeniaikaisella marlipohjalla.
Valmistus
Käsinkeruu, suora pneumaattinen puristus koko rypäletertulla, lyhyt kuorikosketus (12 tuntia), rypäleen puristemehun kylmälaskeutus: 8-10°C, luomuhiivan lisäys, viileyden säätö alkoholinkäymisen aikana, käyminen noin 20°C, hyllytys, kevyt happilisäys, ikääntyminen sakassa noin 12-14 kuukautta, myöhäinen selkeytys ja erittäin hieno suodatus ennen pullotusta.
Väri
Vaaleanviherkeltainen
Tuoksu
Sitruksinen, aprikoosinen, litsiluumuinen
Maku
Tämä keskikuiva Gewurztraminer yllättää sinut aromaattisella profiilillaan. Mausteita ja hunajan makuja korostavat kauniisti litsin, aprikoosin ja sitrushedelmien aromit.
Ruokasuositus