E. Guigalin menestykseen ovat vaikuttaneet useat eri tekijät. Merkittävimpinä voidaan pitää Guigalin tuottajaperheen sinnikästä omistautumista premium-viinien tuottamiseen – ja rohkeuteen tehdä asioita toisin kuin muut. Se, mikä tekee yrityksestä erityisen poikkeuksellisen, on aikajänne, jossa E. Guigal on onnistunut nousemaan maailman arvostetuimpien viinitalojen joukkoon. Kaikki on nimittäin tapahtunut käytännössä vain yhden sukupolven aikana.
Étienne Guigal perusti nimeään kantavan viinitalon Ampuis’n kylään, Côte Rôtien alueelle Pohjois-Rhôneen vuonna 1946. Viisitoista vuotta Étienne työskenteli tarhoilla ja kellareissa, kunnes hän yllättäen sokeutui. Marcel Guigal, Étiennen poika, oli tuolloin vain 17 vuotias ja joutui ottamaan perheyhtiön ohjakset käsiinsä. Marcel päätti ryhtyä merkittäviin uudistuksiin 1960-luvulla, joista merkittävimpiä oli uuden tammen käyttöönotto viininvalmistuksessa ja viinien poikkeuksellisen pitkä, 3-4 vuoden kypsytysaika niissä.
Guigalilla on ollut merkittävä rooli Condrieun viinien elvyttämisessä. Tämä viideltä eri rinnepalstalta tuleva La Doriane viini on yksi Ranskan kuuluisimmista valkoviineistä.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Viini on sekoitus rypäleitä Condrieun viideltä eri rinnetarhalta. Maaperä on graniittia ja päällikerros on sekoitus kalkkea ja hiekkakiveä
Valmistus
Kypsytys 12 kuukautta uusissa tammitynnyreissä. Malolaktinen käyminen
Väri
Kuulas, runsas vaalean keltainen väri
Tuoksu
Lähes huumaava tuoksu on tulvillaan kukkaisuutta, valkoista persikkaa, viikunaa ja hennosti hunajaa. Taustalla myös bitteriä ja mantelin sävyjä.
Maku
Melko täyteläinen ja runsas maku on suutuntumaltaan hieman öljyisä ja aromeiltaan upean kerrostunut ja mineraalinen. Maku toistaa tuoksun aromeja ja valloittava jälkimaku on vivahteikas, hieman paahteinen ja konsentroitunut.
Ruokasuositus
Runsaat kalaruoat, äyriäiset, vaalea liha, tryffeli