Melko nuoresta historiastaan huolimatta, Guigal on yksi Rhônen alueen merkittävimmistä tuottajista ja erityisen kuuluisa Côte-Rôtien alueen viineistä, joista se tuottaa noin 40 %. Guigalin maineeseen on erityisesti vaikuttanut Marcel Guigalin pioneerityö alueen tarhaviinien luomisessa. Näistä kuuluisimmat ovat yhden tarhan "La La"-viinit; La Mouline, La Landonne ja La Turque. La Landonnen tarha sijaitsee Côte de Brunen puolella, jossa rautapitoinen maaperä tuo viiniin erityistä intensiteettiä ja finesseä. La Landonne on istutettu Philippe Guigalin syntymän kunniaksi ja sitä pidetään La la -kolmikon pisintä kypsytystä vaativana.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Yhden tarhan viini Côte de Brunen puolelta, jossa maaperä on rautapitosta kalkki- ja savimaan sekoitusta
Valmistus
Lämpökontrolloitu alkoholikäyminen ja maserointi neljän viikon ajan, perinteinen "pumping over". Kypsytys 42 kuukautta uudessa tammessa.
Väri
Mustanpunainen ja syvän tumma
Tuoksu
Runsaan intensiivisessä tuoksussa savukylkeä, tummaa marjaisuutta, mineraalisuutta ja maanläheisiä aromeja.
Maku
Täyteläinen, runsas ja intensiivinen makumaailma, joka toistaa tuoksun aromit . Todella pitkässä ja kerrostuneessa jälkimaussa on savuisuuden ja lihaisuuden lisäksi mineraalisia aromeja ja maanläheisiä sävyjä. Napakat tanniinit ja upea happorakenne tekee kokonaisuudesta hienostuneen ja intensiivisen rotevan.
Ruokasuositus