Runsas ja mutta viettelevän elegantti kuuden rypälelajikkeen sekoitus
Klassinen kuuden rypäleen sekoitus, joka valmistetaan eri puolelta Etelä-Rhônea poimituista rypäleistä. Guigalin tie yhdeksi Rhônen merkittävimmistä viinitaloista on pitänyt sisällään ennen kaikkea valtavan määrän työtä mutta myös kauaskatseisuutta ja hippusen onnea. Guigalin merkitys alueella on valtaisa, ja mm. Wine Spectator tituleeraa Marcel Guigalia koko Rhônen vaikutusvaltaisimmaksi viininviljelijäksi.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Rypäleet tulevat eri tarhoilta Etelä-Rhônesta, maaperä vaihtelee tarhoittain, kalkkikivestä graniittiin, köynnökset ovat noin 25 vuotta vanhoja.
Valmistus
Käyminen tapahtuu lämpökontrolloiduissa terästankeissa, minkä jälkeen viiniä kypsytetään ruostumattomissa terästankeissa noin yhdeksän kuukauden ajan.
Väri
Kullankeltainen, kirkas ja kuulas väri.
Tuoksu
Runsas tuoksu, jossa Viognierille tyypillisiä aromeja; valkoisia kukkia, aprikoosia, akaasiaa ja valkoista persikkaa.
Maku
Kuiva, melko täyteläinen ja runsas maku, jonka jälkimaussa aistittavissa tuoksun aromeja, kukkaisuutta ja valkoista persikkaa. Suutuntumaltaan hienostuneen kerrostunut ja hieman öljyisä.
Ruokasuositus
Erinomainen viini Välimerelliselle keittiölle, jossa on käytetty oliiviöljyä, valkosipulia ja yrttejä. Myös kalaruoille, äyriäisille, vaalealle lihalle ja runsaille salaateille.
Appellaatio
AOP Côtes-du-Rhône
Rypälelajike
60% Viognier, 15% Roussanne, 10% Marsanne, 8 % Clairette, 5% Bourboulenc, 2% Grenache blanc
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti