Rhônelainen klassikko ja monipuolinen viini
Usein todetaan, että huipputalon määrittää heidän entry level- viininsä. Jos edullisin viini onnistuu säväyttämään ja säilyttämään tasonsa vuodesta toiseen, se on merkki tunnontarkasta työstä tuotannon kaikissa vaiheissa. Tämä Guigalin yksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista tuotteista valmistetaankin huolella, tarkkaan valikoiden sopivimmat rypäleet ja viinit lopulliseen sekoitukseen. Viini on viettänyt 1,5 vuotta isoissa tammitynnyreissä ja saanut näin kehittyneemmän ja konsentroituneemman luonteen. Guigalin tie yhdeksi Rhônen merkittävimmistä viinitaloista on pitänyt sisällään ennen kaikkea valtavan määrän työtä mutta myös kauaskatseisuutta ja hippusen onnea. Guigalin merkitys alueella on valtaisa, ja mm. Wine Spectator tituleeraa Marcel Guigalia koko Rhônen vaikutusvaltaisimmaksi viininviljelijäksi.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Rypäleet tulevat eri puolelta Etelä-Rhônea, maaperä vaihtelee tarhoittain, köynnökset ovat keskimäärin noin 35 vuotta vanhoja.
Valmistus
Kuorikäyminen lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Kypsytys 1,5 vuotta isoissa tammitynnyreissä.
Väri
Syvä tummanpunainen väri
Tuoksu
Hieman kehittynyt tuoksu, jossa tummia punaisia marjoja, yrttisyyttä ja mausteisuutta.
Maku
Viini on maultaan melko täyteläinen, herkullisen mehevä ja lempeän mausteinen. Taustalla Grenache- rypäleen tuomaa raikasta marjaisuutta ja hapankirsikoiden hapokkuutta
Ruokasuositus
Runsaat pataruoat, liha, riista, juustot, täyteläiset kasvisruoat
Appellaatio
AOP Côtes-du-Rhône
Rypälelajike
50% Syrah, 40% Grenache, 10% Mourvèdre
Alkoholipitoisuus
15,00 %
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti