Elegantti ja tyylikäs ranskatar!
E. Guigalin menestykseen ovat vaikuttaneet useat eri tekijät. Merkittävimpinä voidaan pitää Guigalin tuottajaperheen sinnikästä omistautumista premium-viinien tuottamiseen – ja rohkeuteen tehdä asioita toisin kuin muut. Se, mikä tekee yrityksestä erityisen poikkeuksellisen, on aikajänne, jossa E. Guigal on onnistunut nousemaan maailman arvostetuimpien viinitalojen joukkoon. Kaikki on nimittäin tapahtunut käytännössä vain yhden sukupolven aikana.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Maaperä on vaihtelevaa savi-kalkkimaata, jossa myös alluviaalisia kerrostumia
Valmistus
Mehu puristetaan 1-2 yön yli tapahtuneen maseroinnin päätteeksi, sen jälkeen lämpötilasäädelty alkoholifermentaatio. Kypsytys 6 kuukautta terästankissa.
Väri
Melko syvä vaalean punainen sävy
Tuoksu
Tuoksu on runsaan marjaisa, taustalla kepeää kukkaisuutta ja hieman mausteisuutta
Maku
Kuiva ja melko täyteläinen maku, jossa runsasta marjaisuutta tukee hienostunut hapokkuus ja kukkeus. Pitkässä ja melko polveilevassa jälkimaussa aistittavissa mausteisuutta ja mineraalisuutta.
Ruokasuositus
Runsaat salaatit, vaalea ja punainen liha, pastat
Rypälelajike
Grenache Noir
Syrah
Cinsault
Clairette
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti