Suomen suloisin biodynaaminen punaviini
Jacques Frelinin on Ranskan johtavimpia luomuviinien tuottajia, joka on valmistanut luomuviinejä jo vuodesta 1966 ja jonka yksi taidonnäyte on biodynaaminen Crafty Hedgehog Merlot.
Tämän viinin viiniköynnökset kasvavat koilliseen suuntautuvalla tarhalla, jonka maaperä on pääosin argolo-kalkiittia, antaen viinille omanlaisen luonteen. Kaiken toiminnan perustana on biodynaaminen viininviljely. Demeter-sertifiointi varmistaa, että viini noudattaa biodynaamisia sääntöjä. Biodynaamisen viininviljelyn tavoitteena on kohdella maapalloa kunnioittavasti, uudistaa maaperää ja tuottaa sille tyypillisiä viinejä.
Tuottaja
Valmistus
Valikoiduista rypäleistä ilman lisäaineita ja villihiivaa, keinolannoitteita tai kemiallisia torjunta-aineita.
Kuorituista tarkkaan valikoiduista rypäleistä. Alkoholikäyminen 22 °C:n kontrolloidussa lämpötilassa (10-15 päivän ajan käyttämällä omia hiivoja lämpötilasäädellyissä ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä). Kevyt ja hellävarainen pumppaus, malolaktinen käyminen, hyllytys ja puhdistus. Pitkä maserointi ennen suodatusta.
Väri
Tumman violetti granaattiheijastuksin
Tuoksu
Monimuotoinen tuoksu, jossa karhunvatukkaa, mustaherukkaa, minttua ja lakritsia
Maku
Raikas ja notkea, pehmeiden tanniinien siivittämä kokonaisuus
Ruokasuositus
Ihanteellinen ystävien seurassa tapas-lautasen äärellä; kasvisruokien esim. täytettyjen paprikoiden tai tomaattien kera tai naposteluun mustien oliivien seuralaisena