Kuiva ja hedelmäinen VIP-luokan Cava
Nostakaamme Suomelle malja Leijonien nimikkokuohuviinillä, viekottelevan pirteällä ja hedelmäisellä VIP-luokan cavalla! Päärynän, vihreän omenan ja hunajamelonin makuiset raikkaat kuplat kohottavat tunnelman kattoon Leijonien kunniaksi.
Josep Masachs on perheomisteinen viinituottaja, joka vuodesta 1920 lähtien on valmistanut sekä cavaa että alueensa kuplimattomia viinejä. Heidän filosofiansa on huolehtia kestävästä luonnosta myös seuraavien sukupolvien nautittavaksi ja antaa viiniensä ilmentää rakasta Välimeren rannikkoseutuaan.
Viini sisältää tasapuolisesti kaikkia kolmea cavan perinteistä lajiketta: Macabeuta, Parelladaa ja Xarel-loa. Samppanjan tavoin cavan kuplakäyminen on tapahtunut pulloissa, jonka jälkeen viinin on annettu kypsyä hiivasakkansa päällä vähintään 9 kuukauden ajan ennen uudelleen korkitustaan ja pullotustaan.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Espanja, DO Cava
Valmistus
Viini sisältää tasapuolisesti kaikkia kolmea cavan perinteistä lajiketta: Macabeuta, Parelladaa ja Xarel-loa. Samppanjan tavoin cavan kuplakäyminen on tapahtunut pulloissa, jonka jälkeen viinin on annettu kypsyä hiivasakkansa päällä vähintään 9 kuukauden ajan ennen uudelleen korkitustaan ja pullotustaan.
Väri
Vaaleankeltainen
Tuoksu
Aistittavissa päärynää, kypsää vihreää omenaa, hunajamelonia, vaaleita kukkia sekä aavistus omenapiirakkaa
Maku
Hedelmäinen, päärynäinen, tyylikkään hapokas, lempeä ja kepeä
Ruokasuositus
Aperitiivi Seurustelu
Seurusteluun ja aperitiiviksi
Rypälelajike
33% Macabeu, 34% Xarel-Lo, 33% Parellada
Alkoholipitoisuus
11,50 %
Sokeripitoisuus
12,00 g/l