Vulkaanisen maaperän elegantti ja persoonallinen viini
Etnan pohjoisrinteiltä tuleva hienostunut ja herkullinen viini, joka hurmaa mineraalisilla, mausteisilla ja hennon kukkeilla sävyillä. Donnafugata viljelee yhteensä noin 35 hehtaaria tarhoja Etnan pohjoispuolella, noin 750 metrin korkeudessa. Köynnökset ovat iäkkäitä, osin yli 70 vuotta vanhoja ja maaperä on laavan, tuhkan ja hiekan sekoitusta.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Tarhat sijaitsevat Etnan tulivuoren pohjoisrinteillä, Randazzon ja Castiglione di Sicilian välissä, noin 750 metrin korkeudessa. Alueelle on tyypillistä viileät kesät ja merkittävät yön ja päivän lämpötilan erot, mikä takaa optimaalisen kypsyyden ja hyvän happotasapainon. Vulkaaninen maaperä on laavan ja hiekan ja tuhkan sekoitusta ja tämä tuo viiniin runsasta mineraalisuutta.
Valmistus
Käsin poimitut tarkoin valitut rypäleet. Kuorikäyminen tapahtuu terästankeissa noin 10 päivän ajan. Osa viinistä kypsyy 14 kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä (barrique). Tämän jälkeen viini kypsyy vielä vähintään 7 kuukautta pullossa.
Väri
Melko ohut, rubiiniin punaiseen taittuva väri
Tuoksu
Elegantti tuoksu, jossa tuoreen marjaisat aromit sekoittuvat syvempiin mineraalisiin, kukkaisiin ja mausteisiin sävyihin
Maku
Keskitäyteläinen maku on hienostunut ja viehkeästi kerrostunut ja aromatttinen. Tanniinit ovat silkkiset, hapokkuus on tuntuva ja jälkimakua siivittävät mineraaliset ja hennosti mausteiset sävyt mm. valkopippuri ja balsamico.
Ruokasuositus
Erinomainen yhdistettynä kasvisruokiin, kuten munakoisoon. Sopii hyvini myös liharuokien ja mausteisten ruokien seuraan.
Appellaatio
DOC Etna Rosso
Rypälelajike
Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti