Eloisa ja raikas, kypsän sitruksinen Crémant-kuohuviini
Rhonen Tain l’Hermitagessa viininviljelijäperheeseen vuonna 1799 syntynyt Jean Marie Calvet oli vasta 19-vuotias, kun hän päätti alkaa valmistaa viiniä omalla nimellään. Hän matkusteli pitkin Ranskan viinialueita opiskellen; ja vaikka hän asettuikin itse Bordeaux’hon, oli hänen kiinnostuksensa eri alueiden omalaatuisiin tyyleihin kuin ennustus: Nykyään Calvet tuottaa viiniä useilla klassisilla apellaatioilla Alsacesta Etelä-Ranskaan ja Burgundista Loireen.
Eloisa ja raikas, erittäin ilmeikäs ja kypsän sitruksinen kuohuviini, jossa maistuvat herkulliset sokeroidut hedelmät. Ylellinen vaalean oljenkeltainen väri ja erittäin hienot kuplat tuovat juhlan tuntua.
Tuottaja
Kasvuympäristö
CREMANT DE BORDEAUX, Entre-Deux-Mersin alueen sydämestä, savi- ja kalkkikivimaa.
Valmistus
Käsinkeruu. Perinteinen viininvalmistusmenetelmä: käyminen kontrolloidussa lämpötilassa säilyttäen kuohuviinin tuoreuden. Kun viini on pullotettu, toinen käyminen 11 kuukautta. Kestää ikääntymistä 5-6 vuotta.
Väri
Vaalean oljenkeltainen, erittäin hienot kuplat
Tuoksu
Erittäin ilmeikäs, kypsän sitruksinen, jossa maistuu sokeroitua hedelmää
Maku
Eloisa ja raikas
Ruokasuositus
Herkullinen aperitiivina, kalan tai jälkiruokien seuralaisena.