Hurmaava, kirsikkainen, harmonisen tanniininen gourmet-viini
Tämä raikas ja maukas gourmet-punaviini on valmistettu luomuviljelymemetelmin kasvatetuista rypäleistä. Les Vignerons Parisiens on todellinen edelläkävijä, ensimmäinen orgaaninen urbaani viininvalmistaja Pariisissa. Käsin poimitut 100 % Cinsault -rypäleet, 30-40 -vuotiaista viiniköynnöksistä, hankitaan valioiduista tarhoista Etelä-Rhônen laaksosta ja kuljetetaan Pariisiin. Pariisin sydämessä rypäleiden jalostus, käyminen ja kypsytys historiallisissa kellareissa, pariisilaisten katujen alla. Rypälesekoitukset ovat epätavallisia, kuten koko viinin valmistus Pariisissa tunnetusti on!
Syvän rubiininpunainen hurmaavan pyöreä ja kevyen mausteinen. Runsas, notkea ja harmonisen tanniininen. Aistittavissa punaisten hedelmien, kuten vadelman ja kirsikan sekä pionin kukkien gourmet-tuoksua, hieman pippurisuutta ja rikkiä. Hyvä hapokkuus korostaa punaisten hedelmien laatua luoden viinille mukavan raikkaan suutuntuman.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Kalkkikivimaaperä valkoisella savella, 350m korkeudella marenpinnasta.
Valmistus
Käsin poimituista rypäleistä, 30-40 vuotta vanhoista viiniköynnöksistä. Kuorinnan jälkeen maserointi (vain kevyttä pumppausta) 15 päivää, altaissa enintään 26°C:ssa. Kypsytys ruostumattomassa terässäiliössä. Fermentoitu ambient-hiivalla. Kastamaton. Pullotus maaliskuun lopussa.
Väri
Syvä rubiininpunainen
Tuoksu
Punaisten hedelmien (vadelma, kirsikka) ja kukkien (pioni) gourmet-tuoksu, hieman pippurinen ja rikkinen
Maku
Hurmaavan pyöreä, kevyen mausteinen, runsas, notkea ja harmonisen tanniininen, pitkä ja kiehtovan kuiva jälkimaku
Ruokasuositus
Lammas Porsas
Possu, lammas