Gaja on yksi Italian tunnetuimpia viinintuottajia ja se tunnetaan erityisesti huikeista Baroloista ja Barbarescoistaan. Dagromis tulee kahdelta viinitarhalta, jossa yhdistyvät Serralungan voima ja La Morran tyylikkyys ja näin ollen synnyttävät tämän kiehtovan Barolon. Viini on melko nuorena nautittava, mutta omaa hyvän kypsytyspotentiaalin. Dagromis on nimetty Gromis -nimisen perheen mukaan, joka omisti La Morrassa sijaitsevan tarhan aikaisemmin.
Angelo Gaja on ollut tien raivaaja Piemonten alueella ja nostanut alueen viinit maailmanmaineeseen uusien tekniikoiden ja nykyaikaisten välineiden avustuksella. Angelo matkusti paljon tutustuen paikallisiin viineihin ja viininvalmistukseen. Täältä hän sai hyviä ideoita, joita alettiin kokeilemaan Gajan viinitarhoilla ja -kellareissa. Gaja on mm. ensimmäinen italialainen viinitalo, joka alkoi käyttämään ranskalaisia tammitynnyreitä viinin kypsytykseen. Näin viineistä tuli moderneja, monimuotoisia ja tasapainoisia, samalla kuitenkin säilyttäen Nebbiolon erityispiirteet.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Rypäleet tulevat kahdelta tarhalta, La Morrasta ja Serralungasta. Maaperä molemmilla tarhoilla on pääosin kalkkipitoista savea ja tarhat sijaitsevat 990 ja 1500 metrin korkeudessa.
Valmistus
Eri tarhojen rypäleet valikoidaan, käytetään ja kypsytetään erikseen. Ensimmäinen kypsytys tammitynnyreissä kestää 12 kuukautta. Tämän jälkeen eri tarhojen viinit sekoitetaan ja viiniä kypsytetään jälleen tammessa, mutta tällä kertaa 18 kuukautta. Lopuksi viini pullotetaan ja viedään viinikellariin lepäämään ennen myyntiinlaskua.
Väri
Intensiivisen rubiinin punainen
Tuoksu
Tummat marjat, orvokki, balsamico, nahka, ruusu ja valkopippuri
Maku
Kuiva, täyteläinen, miellyttävän hapokas, silkkisen tanniininen ja pitkä
Ruokasuositus
Liharuoat, etenkin lammas, sekä sienet, kerma ja kovat juustot.