Viinilehden valitsema vuoden kuohuviini 2018
Domaine Fernand Engel on Alsacen luomuviinituotannon pioneeri.
Viinitila sijaitsee noin 15 km Colmarista pohjoiseen, lähellä kuuluisaa Haut-Koenigsbourgin linnaa.
Viinitarhat sijaitsevat Bergheimissa ja Rorschwihrissa tummalla kalkkimaisella maaperällä, oligoseeniaikaisella marlipohjalla. Syvä, kivinen maaperä ja kaakkoon suuntautuvat rinteet ovat ideaalinen yhdistelmä viininvijelyyn. Viinit valmistetaan orgaanisten ja biodynaamisten menetelmien mukaisesti HVE-vastuullisuus huomioiden. Viinit sopivat myös vegaaneille. Vain luonnolliset yrttivalmisteet, piidioksidi, kortekeitteet…
Keskisyvän sitruunankeltainen, tuoksultaan runsas ja kypsän hedelmäinen. Aistittavissa mm. keltaista omenaa, persikkaa, greippiä, briossia ja alkavaa pähkinäisyyttä. Suussa kuiva ja runsaan hapokas, mousseltaan suuntäyttävä, mutta pehmeä kokonaisuus täydentää aromien kirjoaan keltaisella luumulla ja makeilla mausteilla. Jälkimaku tuntuu pitkänä ja eloisana sitrushedelmien, kypsien makeiden hedelmien ja miedon paahteisten aromien tanssina. Erinomainen sellaisenaan, mutta upea pari myös ruoille. Viinilehden valitsema vuoden kuohuviini 2018!
Tuottaja
Kasvuympäristö
Rypäleet on poimittu optimaalisessa kypsyydessä kalkkia ja graniittia sisältäviltä hiekkaisen savisilta tarhoilta, jotka valmistavat runsaan hapokkaita rypäleitä.
Valmistus
Normaalisti Alcasessa poimitaan cremantiin päätyvät rypäleet jo 11%:n alkoholipotentiaalissa, Engelin chardonnayt poimitaan vasta 12,5%:ssa. Viini käytetään 11-prosenttiseksi ja kun se keväällä pullotetaan, rypäleiden omat jäännössokerit saavat aikaan kuplakäymisen luoden viiniin kermaisen moussen.
Väri
Sitruunankeltainen
Tuoksu
Keltaista omenaa, persikkaa, greippiä, briossia ja alkavaa pähkinäisyyttä
Maku
Suussa kuiva ja runsaan hapokas, keltaluumuinen ja makeasti mausteinen
Ruokasuositus