G.H. Martel Rosé – Champagnen suurimman perheviinitalon tiukkaa laatua
Vuonna 1869 perustetun samppanjatalon menestys kietoutuu Tabourinin ja Rapeneaun perheiden ympärille. Jo ennen oman samppanjan valmistusta Tabourinin perhe kasvatti viiniä Avenay Val d’Orin kylässä. Nykyään G.H.Martel omistaa 200 hehtaaria Chardonnay ja Pinot Noir –tarhoja, 22 000m2 kellaritilat ja 55 000 hehtolitran tuotantokapasiteetin, joissa vuosittain valmistuu yli 8 miljoonaa pulloa. G.H. Martel on ylivoimaisesti suurin perheomisteinen samppanjatalo.
Vuonna 2017 kellarimestari Christophe Rapeneau voitti vuoden maailman parhaan kuohuviinien tekijän tittelin!
Roseesamppanja sisältää 50% Pinot Noir, 20% Chardonnay ja 15% Meaunier -lajikkeita. Pinot Noirista osa on käytetty punaviiniksi, osasta ainoastaan kirkas mehu on käytetty viineiksi muiden lajikkeiden tapaan. Lopullinen blendi sisältää yhteensä 15% punaviiniä edustaen roseesamppananjoiden runsaampaa tyyliä. Kuplakäymisen jälkeen viinin on annettu levätä pulloissaan hiivasakkoineen vähintään 15 kuukauden ajan ennen uudelleen korkitustaan ja 9g/l sokeria sisältävän dosagen lisäystään.
Keskisyvä pihlajanmarjan punainen viini tuoksuu sekä makeiden että raikkaiden marjojen kimaralta: siitä voi aistia mm. metsämansikoita, vadelmaa ja punaherukkaa, joiden seasta paljastuu myös hienoisia yrttejä, veriappelsiinin kuorta ja lempeää mansikkapiirakkaista paahteisuutta. Suussa erittäin kuiva ja sivaltavan hapokas viini on alussa raikkaan marjainen, mutta todella tiiviin ja pitkän maun aikana moniulotteinen makumaailma esittelee niin kuivattuja hedelmiä kuin hiiva-autolyysista kertovia leipomonkin aromeja. Jälkimaku paljastaa myös hienoiset tanniinit korostaen viinin gastronomisuutta.
Decanter 2021 - Silver
Tuottaja
Kasvuympäristö
Ranska, AC Champagne
Valmistus
Roseesamppanja sisältää 50% Pinot Noir, 20% Chardonnay ja 15% Meaunier -lajikkeita. Pinot Noirista osa on käytetty punaviiniksi, osasta ainoastaan kirkas mehu on käytetty viineiksi muiden lajikkeiden tapaan. Lopullinen blendi sisältää yhteensä 15% punaviiniä edustaen roseesamppananjoiden runsaampaa tyyliä. Kuplakäymisen jälkeen viinin on annettu levätä pulloissaan hiivasakkoineen vähintään 15 kuukauden ajan ennen uudelleenkorkitustaan ja 9g/l sokeria sisältävän dosagen lisäystään.
Väri
Keskisyvä pihlajanmarjan punainen
Tuoksu
Makeita ja raikkaita punaisia marjoja, yrttejä, lempeän paahteinen, kuivattuja marjoja
Maku
Erittäin kuiva, runsaan hapokas, tiivis, moniulotteinen, täyteläinen, pitkä
Ruokasuositus
Sole meauniere, voissa paistetut kampasimpukat, Filet mignon, kokonaisena savustettu lohi
Rypälelajike
64% Pinot noir - Chardonnay 26% - Pinot Meunier 10% - AOC Champagne punaviini 15%
Alkoholipitoisuus
12,00 %
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti