Kaikkien Arneis- viinien esikuva.
Kaikista Arneis- viineistä kenties merkittävin: Piemonten alkuperäinen lajike olisi kuollut sukupuuttoon ilman Viettin kiinnostusta hienon lajikkeen elvyttämiseen. Viettin Arneis on myös ensimmäinen ikinä valmistettu 100% Arneis. Upean mineraalinen viini.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Rypäleet on korjattu yli 25-vuotiaista köynnöksistä Santo Stefano Roerossa, Roeron sydänmailla. Maaperä on pääosin kalkkiperäistä savea.
Valmistus
Raikkaan ja puhtaan hedelmäisen maun takaamiseksi viini on käynyt alhaisessa lämpötilassa (10-12c) terästankeissa, ja malolaktinen käyminen estettiin kokonaan. Viiniä sekoitettiin hiivasakan päällä kolmen kuukauden ajan ennen pullotusta.
Väri
Vihreään taittuva vaalean keltainen
Tuoksu
Mineraalinen ja hedelmäinen
Maku
Kuiva, raikas ja puhtaan hedelmäinen.
Ruokasuositus
Kuin luotu kevyesti grillatuille kampasimpukoille vinegrette-tyyppisellä kastikkeella. Sopii erinomaisesti myös ravuille ja parsalle.